Ο Γάλλος Ντιμίτρι Παγέ με καθοριστικά γκολ έβγαλε από το αδιέξοδο τους Γάλλους. Ο Τόνι Κρος μοίρασε περισσότερες μπαλιές στο ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία απ’ ό,τι όλη η αντίπαλη ομάδα και στο ίδιο παιχνίδι ο Μεσούτ Οζίλ είχε ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων 98%.

Ο Αντρές Ινιέστα παραμένει αφεντικό των Ισπανών παρά τα 32 του χρόνια, ο Ααρον Ράμσι αποδεικνύεται ικανός κουμανταδόρος στην εκπληκτική Ουαλία και ο Λούκα Μόντριτς ο εγκέφαλος της φιλόδοξης Κροατίας.

Αποκάλυψη, ο Ελβετός Γκρανίτ Τσάκα κάνει το νέο του αφεντικό Αρσέν Βενγκέρ να τρίβει τα χέρια του βλέποντας τα ποσοστό του στις σωστές μεταβιβάσεις – αγγίζουν το 92%.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο αποτελούν τα γερόντια του Euro. Δύο Ούγγροι, ο τερματοφύλακας Γκάμπορ Κίραλι και ο επιθετικός μέσος Ζόλταν Γκέρα, γράφουν ιστορία. Ο πρώτος έγινε ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίστηκε σε Euro σε ηλικία 40 ετών και 75 ημερών – και συνεχίζει – ενώ ο Γκέρα έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ σε ηλικία 37 ετών και 61 ημερών.

Διαπρέπουν επίσης ο 36χρονος βορειοϊρλανδός αμυντικός Γκάρεθ ΜακΚόλεϊ και ο 38χρονος επίσης αμυντικός της Πορτογαλίας Ρικάρντο Καρβάλιο, ενώ σταθερή αξία παραμένει ο γερο-Μπουφόν.

Το αντίο του Ιμπραΐμοβιτς από το διεθνές ποδόσφαιρο το είχε ονειρευτεί αλλιώς ο πρωταθλητής της αυταρέσκειας. Ο Ιμπρα, που απαιτούσε από το προσωπικό του ξενοδοχείου στο οποίο είχε καταλύσει η σουηδική αποστολή να αποφεύγει το βλέμμα του και ζητούσε να μην παραβρίσκεται κανείς στο σαλόνι όταν θα ξεκουράζεται, αντιλήφθηκε πως στα γαλλικά γήπεδα δεν υπήρχαν πρόθυμοι υπάλληλοι για να τον εξυπηρετήσουν και αποχαιρέτησε με κατεβασμένο κεφάλι.

Φυσικά υπήρχαν καβγάδες αλλά και πολλά ευτράπελα.

ΠΟΙΑ ΓΗΠΕΔΑ; Οι Γάλλοι μάλωσαν με την UEFA γιατί η τελευταία τούς θεώρησε υπεύθυνους για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί αγωνιστικοί χώροι, κυρίως των γηπέδων της Λίλλης , της Μασσαλίας και του Σεντ Ετιέν.

Για το ποιος φέρει την ευθύνη δεν έχουν καταλήξει ακόμα. Οι Γάλλοι συνεχίζουν όμως να επιμένουν πως την ευθύνη τη φέρει ο άγγλος σύμβουλος της UEFA σε θέματα αγωνιστικών χώρων.