Εμφανώς ικανοποιημένος από το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εμφανίσθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Ελληνας πρωταθλητής που αποδεικνύεται ως ο κυρίαρχος των κρίκων, καθώς διατήρησε τα κεκτημένα από την περυσινή αντίστοιχη διοργάνωση, δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος που έκανα ένα «ριπίτ» που δεν είχε πετύχει άλλος αθλητής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στους κρίκους εδώ και 20 χρόνια, από τον Γιούρι Κέκι το 1996. Ο βαθμός που πήρα ήταν αυτός που μου άξιζε, γιατί έκανα μία πολύ καλή εμφάνιση, αλλά και ένα βήμα στην έξοδο. Θα πάω στο Ρίο με το ίδιο πρόγραμμα και πιστεύω ότι εκεί θα κάνω την ίδια εκτέλεση, αλλά θα ‘κολλήσω’ και την έξοδο για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

Αυτή την στιγμή, δεν θεωρώ ότι υπάρχει στην Ευρώπη κάποιος αντίπαλος στα μέτρα μου, όταν η δική μου εκτέλεση είναι όπως πρέπει. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματός μου. Συγκριτικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αθλητές, η ποιότητα της εκτέλεσής μου πάνω στους κρίκους είναι απλησίαστη. Το θέμα είναι προσγειώνομαι καλά και εάν το πετύχω και αυτό μπορώ να κερδίσω τους πάντες. Αυτή η νίκη είναι ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία μου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και μου δίνει τεράστια ώθηση. Πιστεύω ότι έχει επίδραση και στα μάτια των κριτών, γιατί οι κριτές είναι άνθρωποι και πάντοτε λαμβάνουν υπόψη τα προηγούμενα αποτελέσματα ενός αθλητή. Εδώ στη Βέρνη, ήρθε αυτό που ήθελα και περίμενα: Να πάρω το χρυσό μετάλλιο με πάνω από 15,700 β., που μπορεί να φτάσει και πάνω από 16,000 β. αν αποφύγω το βήμα στην έξοδο.

Μία επίδοση σαν την σημερινή θα με βάλει στα μετάλλια και στο Ρίο, αλλά μάλλον δεν θα μου δώσει τη νίκη. Εκεί πρέπει να τα κάνω όλα τέλεια για να πάρω το χρυσό μετάλλιο, που είναι ο στόχος μου. Κάθε αθλητής που ξέρει ότι μπορεί να κερδίσει, δεν συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο. Ο στόχος είναι πάντοτε η κορυφή. Εμπιστεύομαι πάρα πολύ τον προπονητή μου, τον Δημήτρη Ράφτη. Έχω πάρα πολύ καλό προπονητή, έχω πάρα πολύ μεγάλη στήριξη από την Stoiximan που είναι η χορηγός μου, έχω πολύ μεγάλη στήριξη από τον γιατρό μας τον κ. Οδυσσέα Παξινό και τη φυσιοθεραπεύτριά μας, την Ιβάνα Τζούριτς… Πιστεύω ότι έχουμε φτιάξει μια πολύ ωραία ομάδα, που θα μας φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα».