Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε γνωστό ότι συνολικά 23 αθλητές βρέθηκαν «θετικοί» σε απαγορευμένες ουσίες, σε επανελέγχους δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ, η εκ νέου ανάλυση του πρώτου δείγματος από 23 αθλητές σε πέντε αθλήματα και από έξι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έδειξε «θετικά» αναλυτικά ευρήματα.

Συνολικά ελέγχθηκαν εκ νέου 265 δείγματα από τους Ολυμπιακούς του 2012, ενώ η ΔΟΕ τονίζει ότι το πρόγραμμα επανελέγχων συνεχίζεται και πως τις επόμενες εβδομάδες είναι πιθανό να ανακοινωθούν περισσότερα αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού 31 αθλητών από τους Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς τα εν λόγω δείγματα βρέθηκαν «θετικά» κατά τον επανέλεγχο 454 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008.

Στο μεταξύ, ακόμη ένα δείγμα από τους Αγώνες του Πεκίνου έχει δείξει αφύσικες παραμέτρους και η ΔΟΕ θα παρακολουθήσει το θέμα μαζί με την οικεία διεθνή ομοσπονδία.