Χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη θα διεκδικήσει μία 3η νίκη και τίτλο μέσα στο ΟΑΚΑ στον 4ο τελικό με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός, καθώς οι ανησυχίες των «ερυθρόλευκων» για υποτροπή στην πελματιαία απονευρωσίτιδα επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας.

Ο πάουερ φόργουρντ του Ολυμπιακού ζήτησε να γίνει αλλαγή περίπου 6 λεπτά πριν τη λήξη του 3ου τελικού, στο ΣΕΦ, καθώς ένιωσε μεγάλο πόνο στο πέλμα του αριστερού ποδιού και όπως ο ίδιος είπε στους ανθρώπους του τιμ άκουσε ένα «κλακ».

Η μαγνητική έδειξε και μυϊκό αιμάτωμα πέλματος και η απουσία του στον 4ο τελικό είναι δεδομένη. Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αφήνει ανοιχτό πάντως το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Πρίντεζης σε 5ο τελικό, αν χρειαστεί, αλλά καθώς η πελματιαία απονευρωσίτιδα είναι ύπουλος τραυματισμός και χρειάζεται μακροχρόνια αποχή για να αποφευχθεί νέα υποτροπή, τίθεται πλέον εν αμφιβόλω ακόμη και η παρουσία του στην εθνική ανδρών ενόψει του Προολυμπιακού Τουρνουά στο Τορίνο.

Η προετοιμασία της εθνικής έχει προγραμματιστεί ν’ αρχίσει στα μέσα Ιουνίου, με το τζάμπολ στο Τορίνο να είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: «Ο Γιώργος Πρίντεζης υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία μετά τον τραυματισμό του στον τρίτο τελικό της Basket League 2015-16 η οποία έδειξε ότι υπέστη υποτροπή της πελματιαίας απονευρωσίτιδας με συνοδό μυϊκό αιμάτωμα πέλματος. Ο Γιώργος Πρίντεζης θα υποβληθεί σε εντατικές θεραπείες προκειμένου να προλάβει (μικρές οι πιθανότητες), εφόσον χρειαστεί, τον πέμπτο τελικό».