Δεύτερη νίκη επί του Πανιωνίου μέσα σε τρεις ημέρες σημείωσε ο ΠΑΟΚ, που όπως στη Νέα Σμύρνη έτσι κι την Πέμπτη, επιβλήθηκε στην Τούμπα με 2-0 (14′, 25′ Αθανασιάδης), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Στον αγώνα ξεκινάει αιφνδιαστικά και επιθετικά ο Πανιώνιος που στα 17 δεύτερα μετά την έναρξη ο Μασούρας σουτάρει άστοχα δίπλα από το δοκάρι του ΠΑΟΚ χάνοντας την πρώτη και μάλιστα πολύ καλή ευκαιρία. Στο 3′ ο ΠΑΟΚ φθάνει κοντά στο γκολ αλλά στην τελική του προσπάθεια ο Αθανασιάδης είναι άτυχος! Ο Σκόνδρας έβγαλε παράλληλη συρτή σέντρα από τα δεξιά, με τον Αθανασιάδη να πιάνει το σουτ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 14′ ο Αθανασιάδης έβγαλε τετ-α-τετ τον Τσίμιροτ, εκείνος προσπάθησε να πλασάρει τον Παπαδόπουλο από πλάγια θέση, ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απόκρουσε και στη συνέχεια ο Βόσνιος μέσος έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Αθανασιάδης με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ. Ηταν το 100ο γκολ του διεθνή φορ με την φανέλα του ΠΑΟΚ σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις.

Στο 25′ και πάλι ο Αθανασιάδης διπλασιάζει τις προσωπικές του επιτυχίες ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Μετά από ατομική ενέργεια του Μακ από τα αριστερά και σουτ του Σλοβάκου μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου και αριστερά, ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε με αστάθεια και ο Αθανασιάδης έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το δεύτερο γκολ.

Το 2-0 έχει απλοποιήσει την δουλειά του ΠΑΟΚ και ως το τέλος του ημιχρόνου οι ευκαιρίες χάνονται ένθεν και ένθεν.Στο 28′ και 29′ ο Μαλεζάς φτάνει δυο φορές διαδοχικά στο γκολ με κεφαλιές και στο 33′ ο Πανιώνιος με τον Ρισβάνη. Στο 41 ήταν η σειρά του Μάκ να χάσει μοναδική ευκαιρία και λίγο αργότερα στο 44′ πάλι ο ίδιος μια ακόμα.

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ με τον Μπερμπάτοφ στον κορμό παραμένει επιθετικός και δραστήριος αλλά αυτό δεν αφαιρεί από τον φιλοξενούμενο Πανιώνιο την προοπτική του ενός τέρματος. Στο 60′ ο Πέλκας με κάθετη πάσα βγάζει τον Μακ απέναντι από τον Παπαδόπουλο, το πλασέ του Σλοβάκου ωστόσο εξουδετερώνεται από τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου. Στο 65 πολύ δυνατό σουτ του Μπαργκάν αποκρούει σε κόρνερ με ωραία επέμβαση του ο Γλύκος.

Στο 75′ ο Λέοβατς εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, με τον Κοροβέση να παίρνει την κεφαλιά στην… καρδιά της άμυνας του Πανιωνίου, στέλνοντας την μπάλα άουτ ενώ στο 76′ από λάθος του Βίτορ, ο Βιγιάλμπα προσπαθεί με πλασέ να αιφνιδιάσει τον Γλύκο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ως το τέλος της αναμέτρησης η ποιότητα πέφτει σταδιακά ο ΠΑΟΚ έχει τον έλεγχο αλλά κρατά δυνάμεις, κάτι που φανερώνει και ο προπονητής του Βλάνταν Ιβιτς που έχει αποσύρει για τον λόγο αυτό τους Αθανασιάδη, Μαλεζά και Ροντρίγκες, ενώ ο Πανιώνιος έχοντας υποταχθεί στην μοίρα του, προσπαθεί για το γκολ της τιμής, που όμως ως το τέλος του αγώνα δεν έρχεται..

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Ποζατζίδης, Πατσατζόγλου, Ρισβάνης (82′ Βλάχος), Αργυρόπουλος, Σιώπης (67′ Μπλέτσας), Κόρμπος, Μασούρας (80′ Πινιώτης), Βιγιάλμπα, Καθάριος και Μπαργκάν.

ΠΑΟΚ (Ιβιτς): Γλύκος, Βίτορ, Μαλεζάς (64′ Χατζηϊσαϊας), Σκόνδρας, Λέοβατς, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας, Μακ, Ροντρίγκες (72′ Κοροβέσης) και Αθανασιάδης (46′ Μπερμπάτοφ).