Ασχημα άρχισε το Ρολάν Γκαρός για τον Αντι Μάρεϊ. Παιχνίδι τρεις συνεχόμενες ημέρες, αλλά και δέκα σετ στους δύο πρώτους γύρους δεν είναι και ό,τι καλύτερο για έναν αθλητή που θέλει να προχωρήσει στη διοργάνωση.

Ο Σκωτσέζος, Νο 2 στην κατάταξη, δεν έβαλε μυαλό λοιπόν από τους μπελάδες που είχε στον πρώτο γύρο, όταν χρειάστηκε την ανατροπή για να αποκλείσει τον Ράντεκ Στέπανεκ.

Το ίδιο συνέβη και χθες, κόντρα στον 22χρονο Γάλλο Ματίας Μπουργκ (Νο 164), καθώς χρειάστηκε πάλι να κάνει ανατροπή και να παίξει πέντε σετ: 6-2, 2-6, 4-6, 6-2, 6-3. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπουργκ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Ρολάν Γκαρός και μάλιστα με κάρτα ελεύθερης συμμετοχής.

Ο Μάρεϊ είναι πλέον στον τρίτο γύρο, αλλά δήλωσε πως έχει ανάγκη από ξεκούραση: «Θέλω να ξεκουραστώ. Ηταν πολύ δύσκολες οι τελευταίες ημέρες. Αν θέλεις να προχωρήσεις σε ένα τόσο δύσκολο τουρνουά, δεν μπορείς να παίζεις πολλά τέτοια παιχνίδια» είπε.

Αντίθετα, ο Σταν Βαβρίνκα φαίνεται πως σοβαρεύτηκε: Ο 31χρονος Ελβετός χρειάστηκε πέντε σετ κόντρα στον Λούκας Ροσόλ για να συνεχίσει στον δεύτερο γύρο, όμως χθες, με αντίπαλο τον Τάρο Ντάνιελ από την Ιαπωνία, δεν είχε διάθεση για αστεία. Επικράτησε 7-6, 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο. «Φυσικά είναι προτιμότερο να παίρνεις τη νίκη στα τρία σετ, αλλά όταν μπαίνεις στο γήπεδο δεν σκέφτεσαι μόνο αυτό, δηλαδή να τελειώσεις στα τρία σετ για να εξοικονομήσεις ενέργεια. Τα παιχνίδια είναι δύσκολα» σημείωσε ο Βαβρίνκα.

Στον τρίτο γύρο προκρίθηκε εύκολα και ο Νικ Κύργιος καθώς επικράτησε του Ολλανδού Σάσλινγκ με 6-3, 6-2, 6-1 σε 70 λεπτά!

Στις γυναίκες, τα φαβορί συνεχίζουν επίσης εύκολα. Η Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ νίκησε 7-6, 6-2 την Ντίγιας από το Καζακστάν, η Ισπανίδα Γκαρμπίν Μουγουρούθα 6-2, 6-0 τη Γαλλίδα Ζορζ, ενώ η Ανιέσκα Ραντβάνσκα από την Πολωνία απέκλεισε με 6-2, 6-4 μια άλλη Γαλλίδα, την 23χρονη Καρολίν Γκαρσιά.