Οι μπασκετικές μάχες συνεχίζονται απόψε στο ΣΕΦ (19.30, OTE Sports 4) με την τρίτη πράξη Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Μπορεί οι δύο ομάδες, ιδιαίτερα στον δεύτερο τελικό, υπό το βάρος της πίεσης για το αποτέλεσμα να μην πρόσφεραν το κορυφαίο θέαμα, αλλά οι δύο πρώτοι τελικοί συγκαταλέγονται αναμφισβήτητα στα κορυφαία ντέρμπι της Ευρώπης.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που θα βρεθούν στο γήπεδο έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τύχης τους, καθώς τόσο στον αποψινό τελικό όσο και σε αυτόν της Κυριακής (δεδομένοι με βάση το γεγονός ότι οι δύο ομάδες βρίσκονται στο 1-1) θα είναι παρόντες στις τελευταίες κοινές στιγμές στο γήπεδο δύο μύθων του ευρωπαϊκού μπάσκετ, του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Βασίλη Σπανούλη. Μακάρι λοιπόν να έχουν το μεγαλείο, αν μη τι άλλο στην πλειονότητά τους, οι θεατές να απολαύσουν αυτό το προνόμιο από δύο κορυφαίους παίκτες που πήραν άλλωστε την κατάσταση στα χέρια τους και στα δύσκολα του δεύτερου τελικού.

Από την πλευρά τους οι δύο προπονητές δεν έχουν πλέον στη φαρέτρα τους τόσο πολλά στοιχεία αιφνιδιασμού όσο στην αρχή, αλλά θα ψάξουν τα τρικ που θα μπορέσουν είτε να κρύψουν τις αδυναμίες των ομάδων τους, είτε να εκμεταλλευτούν αυτές των αντιπάλων τους.

Οι γηπεδούχοι, που παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι πνευματικά στον πρώτο τελικό στην έδρα τους, γνωρίζουν ότι δύσκολα θα έχουν άλλη ευκαιρία αν δεν νικήσουν απόψε και αυτό το «πρέπει» που αλλάζει στρατόπεδο θέλει να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός.

Οι πρωταθλητές έχουν πλεονέκτημα αν το παιχνίδι πάει στη δύναμη και την ταχύτητα και ο στόχος του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι να χαλάσει το –εξαιρετικό στο πρώτο παιχνίδι –passing game των Πρασίνων.

Από την πλευρά του ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλει να μπλοκάρει το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο του αντιπάλου του ώς τώρα, που δεν είναι ο «εκτελεστής» στον δεύτερο τελικό Βασίλης Σπανούλης, αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης.