Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Ματς Χούμελς στη Μπάγερν, με τον διεθνή κεντρικό αμυντικό να βάζει την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο με τους Βαυαρούς.

Η μετακίνηση των 35εκ. ευρώ είχε οριστικοποιηθεί εδώ και τρεις εβδομάδες, όταν η Ντόρτμουντ είχε αποδεχθεί τον… πακτωλό χρημάτων που έβαλε στο «τραπέζι» η πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Ο 27χρονος Χούμελς, ο οποίος ξεκίνησε κάποτε από τα τμήματα υποδομής της Μπάγερν, είναι 46 φορές διεθνής, μέλος της Εθνικής Γερμανίας που κατέκτησε πρόπερσι το Παγκόσμιο Κύπελλο και έχει αγωνιστεί σε περισσότερα από 200 ματς με την Ντόρτμουντ.

Είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής τα τελευταία χρόνια, που φεύγει από την Ντόρτμουντ για να πάει στην Μπάγερν, μετά τον Μάριο Γκέτσε το 2013 και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι το 2014.

«Ενισχύσαμε την ομάδα μας με έναν αμυντικό παγκόσμιας κλάσης, έναν παίκτη που δεν φοβάται να αναλάβει ευθύνες και επιπλέον προέρχεται από τις ακαδημίες μας» είπε ο εκτελέστικός διευθυντης της Μπάγερν και παλιά μεγάλη δόξα του συλλόγου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.