Οπως ήταν φυσικό, η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Το γεγονός μάλιστα ότι έγινε μόλις δύο μέρες μετά τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ πυροδότησε πολλά σενάρια που ήθελαν τον ισχυρό άντρα των Ερυθρολεύκων να εκθέτει και τα παράπονά του στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για τα τεκταινόμενα με το Κύπελλο και τη διαφωνία που έχει για τους χειρισμούς του Σταύρου Κοντονή.

Εντάξει, δεν είναι παράλογο σε μια συνάντηση –στην οποία θυμίζουμε ήταν παρών και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης –τριών ανδρών να μπει λίγο στην κουβέντα και το ποδόσφαιρο. Θυμίζουμε άλλωστε ότι και στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Πειραιά πριν από λίγο καιρό, ο Αλέξης Τσίπρας, γνωστός φίλος του Παναθηναϊκού, είχε αστειευτεί προς τον Γιάννη Μώραλη λέγοντας «τι θα γίνει, θα μας αφήσετε να πάρουμε κανένα πρωτάθλημα;».

Οπως τότε όμως, έτσι και τώρα το επίσημο και ουσιαστικό θέμα συζήτησης ήταν άλλο και μάλιστα πολύ πιο σοβαρό. Γι’ αυτό άλλωστε (όπως επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Arena FM) η συνάντηση είχε κανονιστεί αρκετά νωρίτερα από τον τελικό.

Αυτό δεν ήταν άλλο από το λιμάνι του Πειραιά (ΟΛΠ), που βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης στην κινεζική εταιρεία COSCO. Ως γνωστόν ο δήμος θα κρατήσει ένα κομμάτι του και δεδομένου ότι είναι προ των πυλών αρκετές απεργίες, ο δήμαρχος Πειραιά εξέθεσε μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη τον προβληματισμό του, καθώς υπάρχουν πολλά θέματα ανοιχτά.

Να θυμίσουμε εδώ ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού είχε προηγηθεί εκείνη με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη «δύσκολη» Παρασκευή 8 Απριλίου που η χώρα πάλευε να αποφύγει το Grexit. Την ίδια μέρα φέρεται ότι είχε συναντηθεί στο ίδιο γραφείο, αλλά διαφορετική ώρα με τον Πρωθυπουργό και ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης.

Τις συναντήσεις δεν επιβεβαίωσε φυσικά ούτε το Μέγαρο Μαξίμου αλλά ούτε και οι δύο ΠΑΕ, ενώ δεν διαψεύστηκαν από καμία πλευρά. Μάλιστα, όπως λέγεται, στην επαφή των δύο πλευρών με τον Αλέξη Τσίπρα ρόλο συνδέσμου έπαιξαν οι δύο υπουργοί Επικρατείας: ο Νίκος Παππάς που έχει άριστες σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ο Αλέκος Φλαμπουράρης που έχει και εισιτήριο διαρκείας στην ΑΕΚ και είναι προσωπικός φίλος του Δημήτρη Μελισσανίδη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δεν αποκλείονται νέα ραντεβού

Οπως είναι κατανοητό,η κυβέρνηση ήθελε να μάθει τη θέση μεγάλων παραγόντων του ποδοσφαίρου σχετικά με το θέμα που είχε δημιουργηθεί με τον τελικό του Κυπέλλου και την πιθανή ματαίωσή του που θα έφερνε πολύ κοντά και ένα ποδοσφαιρικό Grexit.

Θυμίζουμε ότι στον Βαγγέλη Μαρινάκη έχει απαγορευθεί η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, συνεπώς αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που δεν θα πήγαινε στο Μαξίμου για να μιλήσει για ποδοσφαιρικά θέματα. Το θέμα του λιμανιού του Πειραιά, μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις της χώρας, είναι ένα φλέγον θέμα που φυσικά απασχολεί έντονα την κυβέρνηση. Δεν αποκλείεται μάλιστα στο μέλλον, αν χρειαστεί, για το ίδιο θέμα να πραγματοποιηθεί και άλλη συνάντηση μεταξύ των τριών ανδρών και ίσως και με διευρυμένη σύνθεση.