Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό ενώ πλησιάζει η (προκαθορισμένη) ημέρα διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου. Την ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων» ακολούθησε… μπαράζ επίσημων τοποθετήσεων. Συγκεκριμένα, στην απάντηση της ΑΕΚ («Κανείς από τη διοίκηση της ΑΕΚ δεν είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα…») ο Ολυμπιακός αντέδρασε με την εξής θέση:

«Κανείς από την διοίκηση του Ολυμπιακού δεν ήταν τρόφιμος φυλακών. Κανείς από την διοίκηση του Ολυμπιακού δεν έχει πληρώσει πρόστιμα εκατομμυρίων για λαθρεμπόριο ούτε έχει ανοιχτές υποθέσεις χρεών προς το δημόσιο. Κανείς στον Ολυμπιακό δεν έχει κάνει καθημερινή του ασχολία τις απειλές και τους τραμπουκισμούς. Τέλος κανείς στον Ολυμπιακό δεν είναι σαν τον ‘αόρατο’ που ενώ δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή του για να αγοράσει ένα παγωτό, αγόρασε με την παρέα του για ένα κομμάτι ψωμί τον ΟΠΑΠ ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο».

Σε ανάλογο ύφος η ανταπάντηση της Ενωσης: «Στη φυλακή βρίσκεται το πρώην στέλεχος και στενός συνεργάτης του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιος Κοτσώνης με πρόταση για ισόβια από την εισαγγελέα. Και βεβαίως αυτό που όλοι περιμένουμε είναι και την απόφαση της δικαιοσύνης για την ποδοσφαιρική εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση δεν θα αργήσει, όσο κι αν προσπαθούν παράξενα κυκλώματα να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη. Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι δεν τα γνωρίζουμε. Τα πάντα γνωρίζουμε και θα επανέλθουμε λίαν συντόμως με νέα στοιχεία…»