Το τέλος του 4ου τελικού της Α1 βόλεϊ ανδρών βρήκε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει αρχικά μέσα στη «φλεγόμενη» Πυλαία για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος και στη συνέχεια σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου παίκτες, προπονητές και διοίκηση γλέντησαν μέχρι τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής αγκαλιά με το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το νούμερο ένα τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο τεχνικός του «Δικεφάλου», Γιάννης Καλμαζίδης, ο οποίος επέστρεψε τέλη Δεκεμβρίου και πρόλαβε να ανασυντάξει τον ΠΑΟΚ για την τελική αντεπίθεση και την κατάκτηση του τίτλου σπάζοντας το πλεονέκτημα έδρας τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Φοίνικα Σύρου.

Μάλιστα, όλοι οι παίκτες φρόντισαν να υπογράψουν πάνω σε μία μπάλα και να του την κάνουν δώρο ως ενθύμιο του τίτλου.

Από εκεί και πέρα, η βραδιά εμπεριείχε πολλά χαμόγελα, πειράγματα, γέλια μεταξύ των παικτών, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς που διατηρούν λογαριασμούς στα social media «ανέβαζαν» φωτογραφίες από τα αποδυτήρια, από τους διαδρόμους του «PAOK Sports Arena», μέχρι και τα… επινίκια μετά τα μεσάνυχτα.

Λίγο η χαρά της κατάκτησης του τίτλου, λίγο το… αλκόολ, δημιούργησαν ένα ξεχωριστό γλέντι στο μαγαζί που βρισκόταν στην περιοχή της Κρήνης με το κέφι να ανεβαίνει κατακόρυφα και τον νεαρό Καρασαββίδη να πειράζει μέχρι τελικής πτώσης τον 40άχρονο Κουρνέτα που δεν σταματάει να μετράει τίτλους στην καριέρα του.

Προς Κορέα ο Σεπέδα, προς Πυλαία ο Γκόμεζ;

Στο μεταξύ και μέσα από τις δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος του τελικού, αλλά κυρίως από τις συζητήσεις των παραγόντων του ΠΑΟΚ στα «πηγαδάκια», έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος του ΤΑΠ, Αντώνης Τσαλόπουλος, έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Δεδομένη θεωρείται η παραμονή του Γιάννη Καλμαζίδη, ενώ ο φετινός MVP του πρωταθλήματος, Ρολάντο Σεπέδα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα δοκιμάσει την τύχη του στο πρωτάθλημα της Κορέας με σχεδόν διπλάσιο συμβόλαιο.

Ετσι, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τον περσινό του κορυφαίο παίκτη, τον Γκόμεζ, ο οποίος στα 34 χρόνια του, τελείωσε τη σεζόν ως τρίτος σκόρερ στο εξαιρετικά δυνατό τουρκικό πρωτάθλημα.

Ο Γκόμεζ είχε σπουδαία χρονιά με την Ινεγκόλ και εάν δεν του γίνει πρόταση ανανέωσης, πιθανότατα θα εξετάσει σοβαρά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, την οποία κρατά ανοιχτή σε επαφές που έχει με τους παράγοντες του «Δικεφάλου».

Αποφάσεις θα ληφθούν και για αρκετούς ακόμη παίκτες, όπως του Χιμένες (σ.σ. δήλωσε ανοιχτός για παραμονή), τους Αμερικανούς Λι (είπε μένω και χωρίς χρήματα φτάνει να μου δώσετε ένα σκάφος να γυρίσω τη Χαλκιδική) και Γιαμπλόνσκι, αλλά φυσικά και τον Κουρνέτα που δεν έχει ανακοινώσει εάν θα συνεχίσει την τεράστια καριέρα του.

Συγχαρητήρια Σαββίδη, αλλά και από όλα τα τμήματα

Συγχαρητήρια στους πρωταθλητές Ελλάδος, την ομάδα και τους παίκτες του βόλεϊ του ΠΑΟΚ έστειλε με δήλωση του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδης που δεν μπόρεσε να δώσει «το παρών» χθες στο PAOK Sports Arena.

Αναλυτικά η δήλωση του: «Συγχαρητήρια στην ομάδα βόλεϊ, που συνεχίζει να είναι πηγή έμπνευσης και κινήτρου για όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ! Μπράβο στη διοίκηση, τους προπονητές και τους παίκτες, αλλά και στον κόσμο που έδωσε μοναδική στήριξη σε όλα τα ματς των Play Offs».