Ανακοινώθηκε και τυπικά η ποινή του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατέβηκε για να αγωνιστεί στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Γ.Καραϊσκάκης.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά τιμωρήθηκε, όπως ορίζει ο κανονισμός, με αφαίρεση τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και με πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ απολογήθηκαν στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την Μεγάλη Πέμπτη και άμεσα ανακοινώθηκε η απόφαση ώστε να κατακυρωθεί το ματς υπέρ των Ερυθρολεύκων για να γίνει ο τελικός του θεσμού με αντίπαλο την ΑΕΚ

Στο μεταξύ,ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, μιλώντας στον «Libero 107,4», σημείωσε ότι η αποχή του «δικεφάλου» από τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό έφερε ένα ντόμινο εξελίξεων. Παράλληλα υποστήριξε ότι αν δεν προχωρήσει τίποτα όσον αφορά τις αλλαγές μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην κατέβει στο επόμενο πρωτάθλημα

«Το είχαμε πει από την αρχή και το κάναμε πράξη, δεν ήταν έκπληξη αυτή η απόφαση. Ο Ιβάν Σαββίδης την πρόθεση του μετά από το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Πριν ακόμη από εκείνη τη δήλωση του, είχε ενημερωθεί για το τι σημαίνει νομικά αυτή η απόφαση.

Ήταν μία απόφαση που πάρθηκε πολύ πριν ο Υφυπουργός αποφασίσει να διακόψει το Κύπελλο και πριν το… αυτογκόλ της ΕΠΟ. Νομίζω ότι γενικά, όλη αυτή η στάση του ΠΑΟΚ έφερε ένα ντόμινο εξελίξεων. Και συμβολικά και επικοινωνιακά και ουσιαστικά ήταν μία σημαντική απόφαση και ο ΠΑΟΚ γύρισε την πλάτη σε μία διοργάνωση της ΕΠΟ. Μίας ΕΠΟ, που είναι η πηγή της διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η στάση αυτή του ΠΑΟΚ, συντέλεσε στο να τρέξουν οι εξελίξεις και να διεθνοποιηθεί το συγκεκριμένο θέμα», είπε, ενώ πρόσθεσε:

«Θεωρώ ότι ήδη κινήθηκαν οι διαδικασίες, τις οποίες εμείς αλλά και άλλες ομάδες έχουμε στην κορυφή της ατζέντας μας τα τελευταία 2-3 χρόνια. Από μόνη της αυτή η απειλή του ΠΑΟΚ, ξεκίνησε ένα ντόμινο εξελίξεων που είναι βέβαια ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο. Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι η πολιτεία, ή η FIFA και η UEFA θα κάνουν πίσω τώρα και θα αφήσουν την ΕΠΟ να δρα μόνη της. Αυτό είναι το βασικό ζήτημα. Πιστεύω ότι μετά από μία σειρά ενεργειών που έγιναν και με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, υπάρχει μία αισιοδοξία ότι κάτι θα αλλάξει.

Προφανώς χρειάζονται ένα χρονικό διάστημα όλα αυτά για να γίνουν πράξη. Οι διαδικασίες είναι αργές και το έχουμε επισημάνει και εμείς αυτό. Αν πριν ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα δεν έχει προχωρήσει τίποτα, θα έδινα ένα μεγάλο ποσοστό στο να μη συμμετάσχει σε αυτό η ομάδα μας. Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος για να πιέσουμε και να δούμε αλλαγές. Θα πρέπει να έχουν προχωρήσει οι εξελίξεις. Ο ΠΑΟΚ αισθάνεται ηγέτης, δεν είναι μόνος, ακολουθούν κι άλλες ομάδες».

Εγώ δε θα μπω στη διαδικασία να ξεχωρίσω ομάδες, ο ΠΑΟΚ έχει συγκεκριμένες θέσεις και έχει κάθε διάθεση να συζητήσει μαζί τους. Όπως δείξαμε στην τελευταία συνεδρίαση για παράδειγμα, όταν ζητήσαμε να μοιραστούν εξίσου τα έσοδα σε όλες τις ομάδες. Δε θεωρούμε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι μόνος του, αλλά να ορίζει τις αρχές του. Δεν μπορεί ξαφνικά να γίνουμε συστημικοί ούτε να πηγαίνουμε με το σεις και με το σας».