Ενας Ανδρέας ήρθε για να τα αλλάξει όλα στον Παναθηναϊκό. Ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος τον περασμένο χειμώνα πήρε σκούπα και έκανε τον πρώτο κύκλο εκκαθαρίσεων, πλέον προετοιμάζει το τελικό ξεκαθάρισμα στο Τριφύλλι ενόψει των θερινών μεταγραφών. Κι όλα δείχνουν πως το ρόστερ των Πρασίνων θα είναι ολοκληρωτικά διαφορετικό την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ηδη από τον Ιανουάριο αποτελούν παρελθόν οι Σωτήρης Νίνης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Χρήστος Μπούρμπος, Αλέξανδρος Ταμπάκης και ο Νίκος Καρέλης που παραχωρήθηκε στη βελγική Γκενκ αντί 2,5 εκατ. ευρώ. Προς την έξοδο οδεύει όμως και ο σουπερστάρ Μάικλ Εσιέν, ο οποίος απογοήτευσε πλήρως και από τον Μάρτιο έπαψε πια να βρίσκεται στα αγωνιστικά πλάνα του ιταλού κόουτς. Μάλιστα μεσοβδόμαδα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επαφές για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Το ίδιο ισχύει και για τον γερμανό δεξιό μπακ Γενς Βέμερ, καθώς τους τελευταίους τέσσερις μήνες βρίσκεται στο ψυγείο, ενώ προδιαγεγραμμένο είναι το φινάλε και για τους Γιούρι Μαμούτε και Νίκο Γιαννακόπουλο, διότι δεν μπόρεσαν να πείσουν για την αξία τους, όπως και για τους Αμπντούλ Ατζαγκούν και Χρήστο Δώνη, οι οποίοι μετά τον εξάμηνο δανεισμό τους σε Λεβαδειακό και Λουγκάνο, αντιστοίχως, θα φύγουν για άλλες πολιτείες.

Δεν είναι λίγοι όμως κι εκείνοι που βρίσκονται στον αέρα. Τον Ιούνιο λήγουν τα συμβόλαια των βετεράνων Στέφανου Κοτσόλη, Ντάνιελ Πράνιτς και Μλάντεν Πέτριτς. Παρά τα χρόνια που κουβαλούν στα πόδια τους, ο ρωμαίος κόουτς έχει καταθέσει θετική εισήγηση και για τους τρεις, αλλά περιμένει τις απαντήσεις τους. Απαντες έχουν τους ενδοιασμούς τους: ο 37χρονος Κοτσόλης θέλει να έχει πιο ενεργό ρόλο από το νούμερο τρία στην ιεραρχία των γκολκίπερ που του προσφέρει ο Στραματσόνι, ο 34χρονος Πράνιτς δεν επιθυμεί να αγωνίζεται σε μια ομάδα όπου αποτελεί μαύρο πρόβατο για τους οπαδούς και ο 35χρονος Πέτριτς καλείται να αποφασίσει αν θα αναιρέσει τη δηλωμένη πρόθεσή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά το πέρας της τρέχουσας σεζόν.

Αμφίβολο είναι το μέλλον και του Σέρχιο Σάντσεθ, ο οποίος αποκτήθηκε για να ηγηθεί της οπισθοφυλακής των Πρασίνων αλλά εξελίχθηκε σε τρίτη επιλογή, πίσω από τον Βραζιλιάνο Ροντρίγκο Μολέντο και τον Δανό Ράσμους Τελάντερ, οι οποίοι λαμβάνουν μαζί όσα χρήματα εισπράττει μόνος του ο 30χρονος Ισπανός (700.000 ευρώ). Ηδη η διοίκηση της ΠΑΕ του πρότεινε μείωση απολαβών που αγγίζει το 50%, κάτι όμως που δεν θα αποδεχθεί ο ανδαλουσιανός αμυντικός. Ολα δείχνουν πως δεν θα αποφευχθεί το διαζύγιο.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ – ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για τον Βίκτωρα Κλωναρίδη και τον Νίκο Μαρινάκη. Ευκαιρίες πήραν αλλά τις κλώτσησαν, με αποτέλεσμα να χάσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή, όπως συνέβη και με τον ισπανό αριστερό μπακ Νάνο, για την παραμονή του οποίου οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Η υπόθεση του Βραζιλιάνου Λούκας Εβαντζελίστα θα κριθεί από τις διαθέσεις της Ουντινέζε, όπου ανήκει ο ποδοσφαιριστής. Ο ίδιος έχει ενημερώσει τον ιταλικό σύλλογο ότι επιθυμεί την επέκταση του δανεισμού του στους Πρασίνους μέχρι το καλοκαίρι του 2017, αλλά ο τελευταίος λόγος ανήκει στους Μπιανκονέρι. Διαφορετική περίπτωση είναι εκείνη του Γιώργου Κουτρουμπή, τον οποίο θέλει στο δυναμικό της ομάδας ο Στραματσόνι, διότι του προσφέρει λύσεις στην άμυνα και στα χαφ. Το ζητούμενο είναι αν επιθυμεί ο 24χρονος στόπερ να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι δεν θα έχει θέση βασικού, ενώ προ καιρού βρέθηκε και στο στόχαστρο των οπαδών.

Σταυρώνουν δάχτυλα για τον Μπεργκ

Για τον πολυτιμότερο όλων οι Πράσινοι απεύχονται να δεχθεί κάποια δελεαστική πρόταση από το εξωτερικό, όταν μάλιστα στην πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του προετοιμάζεται για την παρθενική παρουσία του σε Euro με τη Σουηδία. Οι διοικούντες πάντως προτίθενται να καταθέσουν στον Μπεργκ το προσεχές διάστημα υψηλότερη αμοιβή.