Ο Ντάνι Γουέλμπεκ στο 95΄ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Οζίλ πέτυχε το «χρυσό» γκολ της Άρσεναλ χάρη στο οποίο επικράτησε με 2-1 της πρωτοπόρου Λέστερ, στο Εμιρέιτς μειώνοντας σε δύο βαθμούς την απόσταση από την κορυφή και τον τίτλο (53-51). Με την Αρσεναλ ισοβαθμεί η Τότεναμ, η οποία νίκησε στο Μάντσεστερ τη Σίτι με 2-1.

Στο Ετιχαντ, ο Γουόλκοτ (71′) είχε ισοφαρίσει σε 1-1 για τους «κανονιέρηδες» με σουτ από τη μικρή περιοχή έπειτα από κεφαλιά πάσα του Ζιρού!

Οι φιλοξενούμενοι που προηγήθηκαν στο 45′ με εκτέλεση πέναλτι του Τζέιμι Βάρντι. αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 54′ μετά την αποβολή του Σίμπσον με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αυτή ήταν η τρίτη ήττα της Λέστερ φέτος και δεύτερη από την Άρσεναλ.

Στο Ετιχαντ: Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνοπροηγήθηκε με πέναλτι του Κέιν στο 54′ και η Σίτι ισοφάρισε στο 74′ με τον Ιενάτσιο. Η Τότεναμ κατάφερε να πάρει τη νίκη με γκολ του Ερικσεν στο 83′.

Η Λίβερπουλ ξέσπασε με έξι γκολ στην ουραγό Άστον Βίλα η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε επίδειξη δύναμης στο Βίλα Παρκ επικρατώντας με 6-0.

Έξι γκολ και έξι διαφορετικοί σκόρερ (Στάριτζ, Μίλνερ, Καν, Οριτζί, Κλάιν και Κολο Τουρέ) για τους «κόκκινους» που ανεβαίνουν στο βαθμολογικό πίνακα φτάνοντας τους 38 βαθμούς.

Βαθμολογία: Λέστερ 53, Τότεναμ και Αρσεναλ από 51, Μάντσεστερ Σίτι 47, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 41, Σαουθάμπτον και Γουεστ Χαμ από 40, Λίβερπουλ 38.