Δείγματα πολιτισμού από τους δύο προπονητές, τον Γκουστάβο Πογιέτ και τον Μάρκο Σίλβα, την ώρα που ήδη οι άνθρωποι των διοικήσεων είχαν αρχίσει να…ξεκατινιάζονται με αντεγκλήσεις στη μεικτή ζώνη ενώ ακολούθησαν δηλώσεις-φανφάρες και ανακοινώσεις-εντυπωσιασμού.

Την ίδια ώρα ευτυχώς, ο Ουρουγουανός και ο Πορτογάλος τεχνικός έδιναν ρεσιτάλ στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου.

«Μόνο η Μπάγερν, η Αρσεναλ και η ΑΕΚ δεν έχουν δεχτεί γκολ από τον Ολυμπιακό σε κάποιο ματς και τον νίκησαν. Μόνο αυτό τα λέει όλα για την αξία της επιτυχίας μας. Όχι απλά είναι δίκαια πρώτος, αλλά στο γήπεδο μου απέδειξε απόψε ότι είναι και μεγάλη ομάδα. Με εξαιρετικούς παίκτες, τεχνική και ποιότητα, πολύ απλά επιβεβαίωσε ότι δικαίως είναι τόσο μπροστά στη βαθμολογία αλλά και έκανε τέτοια πορεία στην Ευρώπη πλησιάζοντας τόσο κοντά στην πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λίγκ. Είναι δυνατή ομάδα, με καλή τεχνική και έχουν καλό πάγκο. Είναι καλοί στο ένας εναντίον ένα, καλοί σε όλα. Γι’ αυτό είναι πρωτοπόροι. Γενικά ο βαθμολογικός πίνακας δεν λέει ποτέ ψέματα και ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα που είναι πολύ δύσκολο να τη νικήσει κανείς» τόνισε ο τεχνικός της ΑΕΚ για να συνεχίσει:

«Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, για τον τρόπο που αγωνίστηκαν και τα κατάφεραν να νικήσουν. Με ρωτάτε εάν έχω ακούσει σε άλλες χώρες τέτοιες δηλώσεις ή ανακοινώσεις περί εγκληματικής οργάνωσης. Σας λέω ότι δεν ασχολούμαι και μάλιστα για να ξέρετε, στις προπονήσεις ποτέ δεν κάνω τον διαιτητή στους παίκτες μου, το αποφεύγω πάντα. Γενικά δεν ασχολούμαι με αυτά και γι’ αυτό δεν κάνω κανένα σχόλιο».

Τέλος σχολιάζοντας το γεγονός ότι άλλαξε τον φορμαρισμένο Ανέστη με τον Μπαρόχα κάτω από τα δοκάρια πριν τον αγώνα είπε: «Έχω να πω τα καλύτερα για τον Ανέστη. Αυτό που έκανε για την ΑΕΚ, για μένα και γενικά ήταν καταπληκτικό. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν. Γι’ αυτό μας πληρώνουν. Για να παίρνουμε τις αποφάσεις που δεν γίνονται κατανοητές» είπε και προφανώς ήθελε να «προστατέψει» τον τερματοφύλακά του, καθώς οι Έλληνες παίκτες επηρεάζονται πολύ πιο έντονα από ένα πιθανό λάθος σε ντέρμπι απ’ ότι οι ξένοι (ο Μπαρόχα είχε δεχτεί για παράδειγμα τα τέσσερα γκολ στο Γ.Καραϊσκάκης).

Την ίδια στιγμή ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης (τον «καίει» το φύλλο αγώνα για επίθεση στον παρατηρητή διαιτησίας κ.Κύρκο τον οποίο απείλησε να τον πνίξει με το κασκόλ, τον έβρισε χυδαία και στο τέλος του είπε ότι θα τον τινάξει στον αέρα !) δεν κρατούσε την ίδια…ποιότητα.

«Σήμερα η ΑΕΚ δεν κέρδισε τον Ολυμπιακό, αλλά τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα το αλλάξουμε όσοι το αγαπάμε πραγματικά. Θα παλέψουμε να φύγουν αυτές οι γκρανκάσες. Όλοι το βλέπουν. Μόνο εσείς έχετε μούγκα, οι δημοσιογράφοι. Δεν τα βλέπετε τι γίνεται; Περιμένετε να σας τα πω εγώ;».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα, παραδέχτηκε: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ γιατί δεν είναι εύκολο να νικήσεις την ομάδα μου. Τα κατάφεραν πάντως, ενώ για μας δεν αλλάζει κάτι αφού σε 2-3 εβδομάδες θα είμαστε πρωταθλητές. Θέλω να ασχολούμαι πάντα με το παιχνίδι και όχι με τους διαιτητές, απλά είχα μια πολιτισμένη κουβέντα με τον ρέφερι του αγώνα για ένα δύο πράγματα που με ενόχλησαν. Πάντα όμως σε πολιτισμένο επίπεδο» τόνισε ο Πορτογάλος που θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Πάρντο (θλάση) με την Αντερλεχτ.

Την ίδια ώρα η επίσημη θέση του Ολυμπιακού ανέφερε: «Απόψε είδαμε από το διαιτητή Καλογερόπουλο το στήσιμο της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης. Αποβολή φάντασμα, πέναλτι και δεύτερη αποβολή φάντασμα. Που είναι απόψε οι κύριοι Κορέας, Ανδρεάδης, και Σιμιτζόγλου; Που είναι ο ψηλός Παναθηναϊκάκιας εισαγγελέας;

Όλοι αυτοί τα τελευταία 4 χρόνια συμμετείχαν στη μεγάλη σκευωρία κατά του Ολυμπιακού και του προέδρου μας και τώρα προφανώς χαίρονται για όσα έγιναν και μάλλον θα κοιμηθούν ήσυχοι».