Το εκτός έδρας γκολ της πρώτης αναμέτρησης (1-1) στη Νέα Σμύρνη ήταν αυτό που χάρισε στον ΠΑΟΚ το εισιτήριο της πρόκρισης στην ημιτελικό φάση του Κυπέλλου. Ο επαναληπτικός με τον Πανιώνιο στην Τούμπα τέλειωσε 0-0 και αυτό ήταν αρκετό για την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ.

Από την αρχή του αγώνα στην Τούμπα ο Πανιώνιος έδειξε διάθεση να πετύχει το γκολ για να κάνει εφικτή την πιθανότητα της πρόκρισης και για τον λόγο αυτό μπήκε αποφασιστικά και απολύτως επιθετικά στον αγώνα έχοντας όμως λίγες αξιόλογες φάσεις.

Ο ΠΑΟΚ με νωχελική αντίδραση έδειξε αδυναμία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και σχεδόν μηδενικές τελικές προσπάθειες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να γίνει ένα ημίχρονο με μέτριο θέαμα που περιείχε κυρίως πάθος για γκολ και άτεχνες ή ημιτελείς προσπάθειες.

Στο 28′ ο Πανιώνιος χάνει την καλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο με τον Μασούρα ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Βελλίδη από τα αριστερά, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 40′ ο ΠΑΟΚ γίνεται απειλητικός, για πρώτη φορά στο πρώτο ημίχρονο με τον Μακ να μπαίνει από τα δεξιά στην περιοχή του Διούδη, να κάνει το γύρισμα, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε σταθερά.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν αλλάζει και ο Πανιώνιος συνεχίζει να είναι επιθετικός και απειλητικός. Ο ΠΑΟΚ με δυο αλλαγές προσπαθεί να γίνει ταχύτερος και με τους Κάτσε και Γκολάσα πλέον στο σχήμα γίνεται πιο ευέλικτος αλλά όχι και πιο επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία. Στο 48΄ο Ανσαριφάρντ μπήκε στην περιοχή ευνοήθηκε από κόντρα, πλάσαρε από την μικρή περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα από σέντρα του Κίτσιου, ο επερχόμενος Πέλκας πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πάει στα χέρια του Διούδη.

Στο 63′ επικίνδυνη αντεπίθεση για τον Πανιώνιο, όταν από σέντρα του Μπαργκάν ο Βίτορ πρόλαβε κι έδιωξε σε πλάγιο.Με την πάροδο του χρόνου ο Πανιώνιος επείγεται να σκοράρει αλλά ο ΠΑΟΚ δεν του αφήνει διαδρόμους και παράλληλα οι Θεσσαλονικείς ανοίγουν το παιχνίδι τους και κάνουν συχνές επισκέψεις στην εστία του Διούδη αλλά χωρίς το χαρακτήρα της ουσιαστικής απειλής ως το 75′.

Τότε ο Δικέφαλος ανεβάζει τις επιθετικές στροφές του και στο 75′ ο Μακ χάνει σπουδαία ευκαιρία όταν τριπλάροντας τους αντιπάλους αμυντικούς σουτάρει για να εξουδετερώσει ο Διούδης. Αμέσως μετά σουτ του Κίτσιου πάει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Πανιωνίου.

Ως το τέλος του αγώνα ο Πανιώνιος παρά την αγωνιστικότητα και την διάθεση του δεν καταφέρνει να απειλήσει την εστία του Βελλίδη και από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ παρά τις αδυναμίες του βγαίνει στην αντίπαλη περιοχή έστω και χωρίς αποτέλεσμα.

Το τελικό 0-0 δίνει το εισιτήριο της πρόκρισης λίγο αργότερα με το τελευταίο σφύριγμα του Θεσσαλού ρέφερι Θανάση Τζήλου και αυτή η πρόκριση ήταν το πιο ευχάριστο μήνυμα για τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Βίτορ, Μπερμπάτοφ, Μακ- Ανσαριφάρντ, Μπακασέτας, Μπαργκάν, Καθάριος, Ρισβάνης.

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Σκόνδρας, Βίτορ, Χατζηϊσαϊας, Τζιόλης (46′ Κάτσε), Τσίμιροτ, Μακ, Αθανασιάδης (46′ Γκολάσα) Πέλκας, Μπερμπάτοφ.

Πανιώνιος: Διούδης, Οικονόμου (84′ Τασουλής), Κόρμπος, Ρισβάνης, Βλάχος, Σιώπης, Τζανδάρης (79′ Καθάριος), Μασούρας (62′ Μπαργκάν), Μπακασέτας, Καραμάνος και Ανσαριφάρντ.