Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στον ελληνικό «εμφύλιο» του 3ου προκριματικού ομίλου της Euroleague γυναικών του πόλο, που διεξάγεται στο Πόρτο. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν 13-8 της Βουλιαγμένης και εξασφάλισαν ουσιαστικά την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, έχοντας και πολλές πιθανότητες για την πρώτη θέση του ομίλου. Αντίθετα, ο ΝΟΒ θα πρέπει πλέον να νικήσει το Σάββατο (19:00) την ιταλική Πάντοβα, προκειμένου να περάσει στην οκτάδα.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη πήρε από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης και προηγήθηκε 6-1 στα μέσα της δεύτερης περιόδου.

Η Βουλιαγμένη προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και μείωσε σε 6-3, όμως έχασε δύο πέναλτι (δοκάρι η Τσουκαλά στη δεύτερη περίοδο, απόκρουση της Χρυσής Διαμαντοπούλου σε εκτέλεση της Ρουμπέση στο τρίτο οκτάλεπτο) και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 4-3, 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αβραμίδου 5, Μπιανκόνι 2, Έμολο 2, Μανωλιουδάκη 2, Μαργ. Πλευρίτου, Ασημάκη

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Ξενάκη 3, Ρουμπέση 2, Τσουκαλά 2, Β. Διαμαντοπούλου

***Το μεσημέρι, η Βουλιαγμένη στο πρώτο της παιχνίδι στον όμιλο νίκησε συνέτριψε 19-1 τη βρετανική Λόντον Ότερ, κάνοντας οικονομία δυνάμεων.

Παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπιζει στο γόνατο, η Αντιγόνη Ρουμπέση χρησιμοποιήθηκε κανονικά και μάλιστα πέτυχε τέσσερα τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 7-0, 4-0, 5-0, 3-1

Τα γκολ της Βουλιαγμένης: Ξενάκη 4, Ρουμπέση 4, Κοντογιάννη 4, Χυδηριώτη 2, Πρωτοπαπά 2, Ιφιγ. Μαυρωτά, Τσουκαλά, Μαμόγλου