Με σκορ, σόου και ρεκόρ γιόρτασε η Μπαρτσελόνα τη συμπλήρωση από τον Λιονέλ Μέσι 500 συμμετοχών με τη φανέλα της.

Οι Μπλαουγκράνα νίκησαν με το ευρύ 4-0 την Μπέτις στη γιορτή του πιο εμβληματικού ποδοσφαιριστή στα 116 χρόνια ιστορίας της.

Από τον Οκτώβριο του 2004, όταν έκανε το ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι με την Μπάρτσα, μέχρι χθες το βράδυ ο Μέσι χάρισε 500 μαγικές νύχτες και ημέρες στους φίλους του ποδοσφαίρου, στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 425 φορές, ενώ έχει κατακτήσει 26 τίτλους –και είναι μόλις 28 ετών.

Εκτός του Μέσι άλλοι πέντε παίκτες έχουν φορέσει τη φανέλα της Μπάρτσα πάνω από 500 φορές. Πρόκειται για τους Τσάβι (767), Πουγιόλ (593), Ινιέστα (567), Μιγκέλι (549) και Βαλντές (535).

Κάθε φορά που ο Μέσι έφτανε σε αριθμό-ορόσημο αγώνων, όπως 100, 200, 300 και 400 δεν κατάφερνε να το γιορτάσει με γκολ.

Χθες το βράδυ, στο τελευταίο παιχνίδι για το 2015, ο Αργεντινός έσπασε την κακή παράδοση ύστερα από ασίστ του Νεϊμάρ, ενώ δύο φορές τα δοκάρια σταμάτησαν την μπάλα σε εκπληκτικές εκτελέσεις φάουλ. Συνολικά η Μπάρτσα είχε πέντε προσπάθειες στο δοκάρι.

Ο Νεϊμάρ αστόχησε για τρίτη φορά σε πέναλτι που κέρδισε ο Μέσι (λάθος απόφαση του διαιτητή), αλλά στην επαναφορά της μπάλας ο Βέστερμαν την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Η εξιλέωση του Βραζιλιάνου ήρθε στο 83′ όταν έδωσε εκπληκτική ασίστ με τακουνάκι στον Σουάρες για το 4-0. Ο Ουρουγουανός είχε πετύχει και το 3-0.

Με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε η Μπάρτσα έφτασε τα 180 σε ένα ημερολογιακό έτος, ξεπερνώντας την επίδοση-ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης με 178 γκολ που είχε πετύχει το 2014.

Από τα 180 γκολ των Μπλαουγκράνα, που παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο (ισοβαθμούν με την Ατλέτικο με 38 βαθμούς), τα 137 έχει πετύχει το τρομερό M(Μέσι) S(Σουάρες) Ν(Νεϊμάρ).

Πριν από την έναρξη του αγώνα η Μπαρτσελόνα παρέταξε τα πέντε τρόπαια που κατέκτησε στη δεύτερη πιο επιτυχημένη σεζόν της ιστορίας της. Το μόνο τρόπαιο που απουσίαζε και βρισκόταν στην τροπαιοθήκη της Μπιλμπάο ήταν το Σούπερ Καπ Ισπανίας. «Ηταν μία σπουδαία χρονιά και ήθελα να ολοκληρωθεί με τον ίδιο τρόπο. Ηταν ένα παράξενο παιχνίδι με πολλά απρόοπτα, αλλά τελικά πήραμε τους τρεις βαθμούς» υπογράμμισε ο Μέσι.

Φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας στις 11 Ιανουαρίου στη Ζυρίχη, ο Αργεντινός τόνισε ότι είναι δύσκολο να επαναληφθεί το 2016 η επιτυχία της περυσινής χρονιάς, αλλά υποσχέθηκε πως αυτός και η ομάδα θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.