Στους αγώνες που άνοιξαν την αυλαία της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε δύσκολη νίκη στην έδρα του Αχαρναϊκού (2-1), ενώ ο Πανθρακικός επικράτησε του Ολυμπιακού Βόλου (1-0) στην Κομοτηνή.

Αναλυτικά:

Πανθρακικός – Ολυμπιακός Βόλου 1-0

Την πρώτη του νίκη στον 3ο όμιλο του κυπέλλου Ελλάδας πέτυχε ο Πανθρακικός, καθώς επικράτησε στην Κομοτηνή με 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, σημείωσε στο 45′ ο Μεχία. Πλέον ο Πανθρακικός έχει τρεις βαθμούς, όσους ο ΠΑΟΚ και τα Χανιά (σ.σ. παίζουν την Πέμπτη 17:15 στην Κρήτη), ενώ ουραγός είναι ο Ολυμπιακός Βόλου χωρίς βαθμό.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ζδράβος, Παπαχρήστος, Μπουγαϊδης, Χρήστου, Σέτι (46` Μπαϊκαρά), Μεχία, Μαρκόπουλος (78` Χαβίτο), Ροτζέριο, Μουδούρογλου (46` Ψάλτης), Νικόλτσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σούλης Παπαδόπουλος): Δασκαλάκης, Χιντζίδης, Ζέρης, Καραμανλής, Νικολόπουλος (56` Νάστος), Τσιάρας, Κυζιρίδης, Σκοπελίτης (63` Γκουγκούδης), Κεσίδης (87` Αλαμάνης), Διαμαντόπουλος, Τσιλιγκίρης.

Αχαρναικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Την πρώτη νίκη του στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επιβλήθηκε 2-1 του Αχαρναϊκού στο Μενίδι, σε αγώνα για τον 1ο όμιλο. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 50′, όταν ο Ναδάλες έβγαλε τη σέντρα και ο Γιάκος έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Αχαρναϊκού «γράφοντας» το 0-1.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι δεν παρέδωσαν στα όπλα και με την κεφαλιά του Κωστόπουλου ισοφάρισαν στο 65΄ (1-1). Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κοζορώνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στη συνέχεια ο Αχαρναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την αριθμητική υπεροχή του και πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που τα κατάφεραν στο 89΄, όταν ο Τσάβες εκτέλεσε κόρνερ και ο Σαπαλίδης με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Σίνισα Γκόγκιτς): Παγούδης, Μουστάκης, Σωτηράκος, Μωυσιάδης, Κωστόπουλος, Εμέκα, Μάρης, Αθανασίου (66΄ Παβίσεβιτς), Καλογερόπουλος (77΄ Ιωαννίδης), Φιγκέιρα (55΄ Ομπράντοβιτς), Ταμπάκης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα (66΄ Τσουκαλάς), Μπέριος, Σκόνδρας (46΄ λ. τρ. Τζημόπουλος), Ναδάλες, Κοζορώνης, Λίλα (72΄ Τσάβες), Σαπαλίδης, Ηλιάδης, Γιάκος, Φερφελής.