Η ΑΕΚ θύμισε… κάτι από τα παλιά στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και πήρε μια εύκολη νίκη με 2-0 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, η «Ένωση» αφού άνοιξε το σκορ λίγο πριν την εκπνοή του Α’ ημιχρόνου με τον Γιόχανσον, στην επανάληψη πήρε τα πάνω της, έφτασε στο 2-0 με τον Πλατέλλα στο 74’ και έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις για ένα ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Οπως και στο προηγούμενο ματς με τον Πανθρακικό, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά και κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις. Ανάμεσά τους η κλασική ευκαιρία του Χρήστου Αραβίδη στο 15΄, όταν «άδειασε» έξοχα τον Κούσσα και σούταρε με το αριστερό, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Μετά το δυναμικό ξεκίνημα, ο ρυθμός άρχισε σιγά,σιγά να πέφτει. Οι γηπεδούχοι ήταν μέτριοι, οι φιλοξενούμενοι άτονοι και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς γκολ στα αποδυτήρια. Ομως, στο 44ο λεπτό ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Γιάκομπ Γιόχανσον άνοιξε με κεφαλιά το σκορ, ακριβώς όπως είχε γίνει και την περασμένη εβδομάδα στην Κομοτηνή. Ξανά σκόρερ, ξανά MVP της αναμέτρησης ο Σουηδός.

Ο Γκας Πογέτ αυτή τη φορά άλλαξε πρόσωπα, όχι τακτική. Ακόμα κι έτσι, ο Ουρουγουανός κερδίζει ξανά πόντους με τις κινήσεις του αφού οι δύο αλλαγές, Τζεμπούρ και Πλατέλλας, συνδυάστηκαν στο 75΄ και ο τελευταίος έγραψε από κοντά το 2-0 καθαρίζοντας το ματς. Ενα γκολ που χρειαζόταν απεγνωσμένα ο 26χρονος μεσοεπιθετικός, που έπαιξε για πρώτη φορά στη Super League μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (17/10). Αμέσως μετά (78΄) με «μαγικό» τακουνάκι του Τζεμπούρ, ο Μάνταλος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη, ο οποίος απέκρουσε. Ο Αλγερινός έχασε την ευκαιρία να «σπάσει το ρόδι» για τη φετινή σεζόν λόγω… Κυριακίδη, που απέκρουσε διαδοχικές κεφαλιές του στο 88΄ και το 89΄, η δεύτερη μάλιστα ήταν επέμβαση με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας. O Τζεμπούρ όμως ήταν ασταμάτητος και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Μάνταλος, απέκρουσε έξοχα ο Κυριακίδης.

Στα «συν» της ΑΕΚ από το σημερινό ματς, η αμυντική λειτουργία. Σε 93 λεπτά αγώνα ο Παναιτωλικός δεν πάτησε (κυριολεκτικά) ούτε μία φορά στην αντίπαλη περιοχή. Το 4-3-3 του Πογέτ αποδίδει καρπούς στον ανασταλτικό τομέα. Μένει να γίνει το ίδιο και στον δημιουργικό. Το κακό «φεγγάρι» στο οποίο βρίσκεται ο Πέτρος Μάνταλος κάποτε θα σβήσει, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να λυθεί οριστικά το θέμα του σέντερ φορ. Ο Τζεμπούρ που σήμερα βρέθηκε σε στοιχειωδώς καλή ημέρα, κατάφερε μέσα σε είκοσι λεπτά να προσφέρει ό,τι δεν είχαν καταφέρει όλοι όσοι αγωνίστηκαν σ΄αυτή τη θέση στους προηγούμενους τρεις αγώνες της ΑΕΚ.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Μάνταλος, Σιμόες – Παπάζογλου, Κάπελ, Μάρκος Πάουλο

Κόκκινη: Μάρκος Πάουλο (87΄-δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Αρθο (85΄ Λαμπρόπουλος), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (69΄ Τζεμπούρ), Μπουονανότε (60΄ Πλατέλλας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας (80΄ Ζαρκάδας), Κούσσας, Μάκος, Κέβιν, Παπάζογλου, Μάρκος Πάουλο, Ουαρντά (68΄ Κουτρομάνος), Βιγιαφάνες, Καπέλ (58΄ Ρουσκουγέδα), Μαρκόφσκι