Με τη συχνότητα των κρουσμάτων βίας και τη συνεχή αλλαγή της έντασής της είναι μάλλον συμπτωματικό ότι έχουμε θρηνήσει μόνο δύο θύματα στα ελληνικά γήπεδα.

Ο κύκλος του αίματος άνοιξε το μακρινό 1986 στη Λάρισα και συνεχώς μεγαλώνει με τελευταίο φονικό περιστατικό στο Ηράκλειο Κρήτης. Ωστόσο, αυτά τα 30 χρόνια, περισσότερα είναι τα θύματα από επεισόδια που έχουν σημειωθεί εκτός γηπέδων.

Στα ασύλληπτα για τον κοινό νου ραντεβού των οργανωμένων οπαδών έχουν προστεθεί και δολοφονικές συρράξεις με στρατούς προερχόμενους (και) από το εξωτερικό! Εισαγόμενους χούλιγκαν δηλαδή, που έρχονται για μακελειό!

Αν το πρώτο θύμα που θρηνήσαμε στις εξέδρες, ο αδικοχαμένος Χαράλαμπος Μπλιώνας (1986) συγκλόνισε, η δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία (2007) σοκάρισε το πανελλήνιο. Μαχαιρώθηκε σε συμπλοκή οπαδών του Ολυμπιακού με του Παναθηναϊκού, σε ραντεβού που είχαν δώσει μεταξύ τους πριν από αγώνα γυναικείου βόλεϊ!

Στη μάχη συμμετείχαν και αλλοδαποί χούλιγκαν, που σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί προέρχονταν από διάφορες χώρες (Σέρβοι, Ρώσοι, Ουκρανοί).

Μετά τον Μπλιώνα, ο οποίος σκοτώθηκε στο Αλκαζάρ από φωτοβολίδα που καρφώθηκε στον λαιμό του στον αγώνα Λάρισα – ΠΑΟΚ, μια οικογένεια το 1991 έχασε το 15χρονο παιδί της σε συμπλοκές οπαδών πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Παναγιώτου χτυπήθηκε στην κοιλιακή χώρα από φωτοβολίδα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1995, στη Γλυφάδα μαχαιρώθηκε (!) οπαδός του Παναθηναϊκού πριν από αγώνα μπάσκετ των δύο Αιωνίων. Ο Γιώργος Καρνέζης δέχθηκε επίθεση από 5-6 οπαδούς του Ολυμπιακού που κρατούσαν σπασμένα μπουκάλια και αιχμηρά αντικείμενα. Ενας από αυτούς τον μαχαίρωσε και τον σκότωσε. Η μοιραία συνάντηση του νεαρού οπαδού με τους δολοφόνους του ήταν συμπτωματική, αντίθετα με τη συνάντηση κατά την οποία δέχθηκε δολοφονική μαχαιριά ο Φιλόπουλος στην Παιανία αλλά και ο 21χρονος οπαδός του ΟΦΗ, Γιάννης Ρουσάκης, σε ραντεβού που είχε δοθεί μεταξύ οπαδών του ΟΦΗ και του Ηροδότου.

Από το γήπεδο του Ηροδότου έφυγε για το νοσοκομείο και από τη ζωή το τελευταίο θύμα του χουλιγκανισμού: ο 46χρονος Κώστας Κατσούλης, οπαδός του Εθνικού, δέχθηκε βάναυσα, δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι, που του προκάλεσαν ανεπανόρθωτη βλάβη. Δύο εβδομάδες αργότερα κατέληξε!