Απογοητευμένος, ρεαλιστής, αλλά και αποφασισμένος για την πρόκριση επί της Αρσεναλ, την οποία χαρακτήρισε «φαβορί», εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα. «Ηταν ένα βαρύ αποτέλεσμα, κάτι που πολλοί ίσως περίμεναν. Απέναντι σε μια καταπληκτική ομάδα πρέπει να βρεθείς ένα επίπεδο πάνω και αυτό δεν συνέβη. Τίποτε δεν υλοποιήθηκε από όσα είχαμε σχεδιάσει» σχολίασε ο πορτογάλος τεχνικός εστιάζοντας πλέον στον «τελικό» με την Αρσεναλ.
«Η Αρσεναλ είναι το φαβορί, αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα. Εχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, όπου όλοι γνωρίζουν ότι είμαστε πιο δυνατοί. Θα παλέψουμε για να διεκδικήσουμε τα αποτελέσματα που μας δίνουν την πρόκριση. Για να περάσεις στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και να κερδίσεις τέτοια παιχνίδια, πρέπει να τα δίνεις όλα και πάντα στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου» υπερθεμάτισε ο Σίλβα.
Στο μεταξύ, σίγουρος για την πρόκριση εμφανίστηκε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί τονίζοντας: «Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Στο γήπεδό μας είμαστε πολύ δυνατοί και θα είμαστε και απέναντι στην Αρσεναλ για να πάρουμε την πρόκριση. Η δουλειά μας είναι να πάρουμε έναν βαθμό και θα το κάνουμε».
«Η πρόκριση είναι 50%-50% για τον Ολυμπιακό και την Αρσεναλ» υποστήριξε ο εκ των πρωταγωνιστών της Μπάγερν Μονάχου Τόμας Μίλερ, ο οποίος χθες έγινε ο νεότερος παίκτης που φτάνει τις 50 νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ (26 ετών και 72 ημερών) ξεπερνώντας τον Ραούλ, ενώ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δίνει μικρό προβάδισμα στους Πειραιώτες: «Η Αρσεναλ χρειάζεται νίκη με σκορ 2-0, ο Ολυμπιακός έχει ένα μίνι πλεονέκτημα λόγω έδρας».

Την άποψή του κατέθεσε και ο τεχνικός της Αρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ: «Θα πάμε στην Αθήνα με στόχο την πρόκριση. Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Θα είναι δύσκολο, αλλά πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».