«Κλάουντιο Ρανιέρι; Πραγματικά;» σχολίασε στο twitter ο Γκάρι Λίνεκερ στις 13 Ιουλίου, όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψη του ιταλού προπονητή από τη Λέστερ. Αργότερα αναρωτήθηκε σε συνέντευξή του «πώς είναι δυνατόν τα ίδια παλιά ονόματα να συνεχίζουν ως προπονητές».

Τέσσερις μήνες μετά και αφού έχουν διεξαχθεί ήδη 13 αγωνιστικές στην Πρέμιερ Λιγκ, οι Αλεπούδες του Λέστερ βλέπουν το μέλλον τους με αισιοδοξία από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα όπου βρίσκονται για πρώτη φορά ύστερα από πέντε χρόνια.

Η εκπληκτική Λέστερ νίκησε εκτός έδρας και τη Νιούκαστλ με 3-0, συμπληρώνοντας οκτώ μήνες χωρίς ήττα σε αγώνα μακριά από την έδρα της, ενώ η αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος, Τζέιμι Βαρντί, σκόραρε για 10ο σερί αγώνα ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του πρώην άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ριουντ φαν Νιστελρόι που κρατούσε από το 2003.

Το ίδιο εντυπωσιακές ήταν το Σαββατοκύριακο οι Λίβερπουλ και Τότεναμ. Η πρώτη υποχρέωσε σε βαριά ήττα με 4-1 τη Μάντσεστερ Σίτι στο Ετιχαντ, κάνοντας έξαλλο τον προπονητή της Μανουέλ Πελεγκρίνι ο οποίος δήλωσε για τους παίκτες του πως «χειρότερα δεν μπορούν να παίξουν». Τα Καυτά Σπιρούνια νίκησαν με το ίδιο σκορ τη Γουέστ Χαμ και πλησίασαν στους δύο βαθμούς τις Σίτι και Αρσεναλ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Στα άλλα παιχνίδια: Γουότφορντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2, Σουόνσι – Μπόρνμουθ 2-2, Σαουθάμπτον – Στόουκ Σίτι 0-1, Εβερτον – Αστον Βίλα 4-0, Τσέλσι – Νόριτς 1-0, Γουέστ Μπρομ – Αρσεναλ 2-1.

Η βαθμολογία: Λέστερ 28, Μάντσεστερ Γ. 27, Μάντσεστερ Σ. και Αρσεναλ 26.