Την ώρα που όλη η Ευρώπη γιόρταζε παίζοντας μπάλα στα μεγάλα ντέρμπι σε Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο κηδευόταν για μια ακόμα φορά από τους γνωστούς άγνωστους.

Το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκού -Ολυμπιακού, δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς μια φωτοβολίδα ευθείας βολής βρήκε στο πόδι τον Φιμπόγκασον την ώρα που οι παίκτες των φιλοξενουμένων έκαναν την πρώτη τους είσοδο στον αγωνιστικό χωρά και η αποστολή των πρωταθλητών αποχώρησε στα αποδυτήρια. Παράλληλα, υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού έξω από το γήπεδο.

Μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν πάνω από μια ώρα, το διαιτητικό τρίο έκρινε ότι το παιχνίδι δεν μπορεί να ξεκινήσει υπό αυτές τις συνθήκες και έμειναν στα αποδυτήρια.

Την ώρα που ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι το παιχνίδι δεν θα διαξαχθεί και υπήρχαν οι προτροπές στον κόσμο για να αρχίσει σιγά σιγά να αποχωρεί, το γήπεδο της Λεωφόρου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού από τη θύρα 13 να κάνουν εισβολή και να επιτίθενται στους άντρες των ΜΑΤ με καπνογόνα, καδρόνια, φωτοβολίδες και το πιο απίστευτο;Με πυροσβεστήρες ξηράς σκόνης !

Ναι οπαδοί του Παναθηναϊκού, που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες, άρχισαν να εκτοξεύουν ξηρά σκόνη προς τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, τόσο από τον καπνό που είχε δημιουργηθεί αλλά και από τα δεκάδες καθίσματα, καδρόνια, κομμάτια πλέξιγκλας, διαφημιστικές πινακίδες, σχάρες αποχέτευσης και κομμάτια από κάγκελα που είχαν εκτοξευτεί προς του αστυνομικούς και βρίσκονταν στο χορτάρι της Λεωφόρου. Εκεί που υποτίθεται να έπρεπε να παίζουν οι παίκτες των δύο κορυφαίων ομάδων ης χώρας, βρήκαν βήμα οι ανεξέλεγκτοι οπαδοί, που απλά ξέσπαγαν με ατελείωτη μανία βίας προς τους αστυνομικούς και τους ανθρώπους των ΜΑΤ. Υπήρξαν συλλήψεις, αλλά η μαχαιριά είχε ήδη καρφωθεί στην καρδιά του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας, πάλι δεν αποτράπηκαν τα επεισόδια που θύμισαν σε έναν βαθμό το μακρινό 1964, όταν οπαδοί και των δύο «αιωνίων» είχαν μπει στο γήπεδο ξηλώνοντας ακόμα και τα δοκάρια (!) θεωρώντας ότι οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει να φέρουν ισοπαλία για να ξαναπαίξουν τον ημιτελικό του κυπέλλου.

Η Αστυνομία – σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία – προχώρησε σε 16 συλλήψεις και σε περισσότερες από 50 προσαγωγές. Ανακοίνωσε δε ότι από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί.

Οι εικόνες με πατεράδες να προσπαθούν να φυγαδεύσουν με ασφάλεια τα παιδιά τους (αν και κατά την προσωπική μας άποψη δεν πας το παιδί σου σε τέτοια παιχνίδι στην Ελλάδα…) και τους υγιείς φιλάθλους να καλύπτουν τα πρόσωπά τους για να αποφύγουν την οσμή από τα δακρυγόνα, ήταν για μια ακόμα φορά αποκαρδιωτικές.

Δυστυχώς πλέον η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ανεξέλεγκτη και ιδιαίτερα για τον Παναθηναϊκό η αποψινή βραδιά είναι μια από τις χειρότερες στην ιστορία του και δεν αποκλείεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, που να φτάσουν ακόμα και στην αποχώρηση του προέδρου του τριφυλλιού Γιάννη Αλαφούζου.

Την ίδια ώρα πληροφορίες θέλουν τον υπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή να είναι σοβαρά προβληματισμένος και να σκέπτεται ακόμα και τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Τα πράγματα είναι απλά, όσο μια μικρή (ναι είναι πολύ μικρή αλλά με ισχυρό πυρήνα) ομάδα οπαδών που αποτελούν την πιο φανατική θύρα κάθε συλλόγου, μπορούν και ελέγχουν τη διοίκηση και περνούν αυτοί τα μηνύματα που θέλουν, τότε δεν υπάρχει κανένα μέλλον πρώτα απ’ όλα στις ομάδες και φυσικά στο (ελληνικό) ποδόσφαιρο.

Την ώρα που η Ευρώπη ζει υπό τον φόβο της εξωτερικής τρομοκρατίας, η Ελλάδα φαίνεται έχει την…πολυτέλεια να καταστρέφεται μόνη της !