Το καμπανάκι

από τους διεθνείς

Ενα είναι το ευχάριστο μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων που προκύπτουν στα ενδότερα της εθνικής ομάδας: οι διεθνείς έχουν αντιληφθεί τη δύσκολη κατάσταση. Το αδιέξοδο. Τις συνέπειες. Και χτυπούν καμπανάκι για την επόμενη ημέρα, έχοντας τη διάθεση να εξηγήσουν τα κακώς κείμενα, να επικοινωνήσουν με τον κόσμο και να του υποδείξουν τα αίτια της κακής πορείας. Οι κεφαλές της εθνικής ομάδας δεν είναι κουτοί που ξαφνικά αγάπησαν τη δημοσιότητα και βγαίνουν μπροστά. Νοιάζονται για την Εθνική και το γεγονός πως κατρακυλά στο ranking της FIFA με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν οι προσεχείς κληρώσεις. Επίσης, διαπιστώνουν πως χάνουν οι ίδιοι σε βάθος χρόνου. Γιατί καλό το Τσάμπιονς Λιγκ και οι παρουσίες στα ευρωπαϊκά ραντεβού ανάμεσα στους συλλόγους, σίγουρα όμως εξίσου βοηθά και η δυνατότητα να ανταμώνουν στα τετ α τετ με τις ισχυρές ευρωπαϊκές και όχι μόνο ομάδες. Οταν απουσιάζουν, πέφτει η χρηματιστηριακή αξία τους. Ενας από τους λόγους που ενώ η Εθνική κάποτε αντιμετωπιζόταν ως αγγαρεία, τώρα έχει ανέβει στα μάτια των πρωταγωνιστών. Και θέλουν να αφυπνίσουν τους πάντες μήπως και γίνει κάτι, μήπως δεν χαθεί τελείως η προοπτική. Για να αντιληφθείτε πόσο σημαντική είναι η προβολή σε μια σπουδαία διοργάνωση, ήδη ο ΠΑΟΚ πονοκεφαλιάζει με τον Κάτσε. Ναι μεν το συμβόλαιο του νεαρού μέσου ολοκληρώνεται το 2017, ουδείς όμως θέλει να τον χάσει νωρίτερα. Να τον πουλήσει ίσως, δεδομένου ότι η συμμετοχή της Αλβανίας στα τελικά θα εκτοξεύσει την αξία του. Αρα, πρέπει να του γίνει νέο, υψηλότερων αποδοχών συμβόλαιο που θα αντικατοπτρίζει και την προσφορά του.

Η πίεση

από την ΑΕΚ

Εβδομάδα κρίσιμη σε όλα τα επίπεδα για την ΑΕΚ; Είναι προφανές. Δεν είναι μόνο το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό, αλλά και η (σημερινή) συνάντηση με τη Ρένα Δούρου. Ισως να θεωρείται και σημαντικότερη για τους ψαγμένους. Λέγεται πως η ΑΕΚ θα εμφανιστεί με όλο το οπλοστάσιό της, πάει να πει με όλο το έμψυχο δυναμικό των στελεχών της. Ωστόσο, τα πράγματα είναι απλά: θα λάβει δέσμευση για την οικονομική ενίσχυση των 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας, όπως είχε ειπωθεί προ μηνών; Ή θα έχουμε μια από τα ίδια, φωτογραφίες και αόριστες υποσχέσεις όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις; Γιατί από την ΑΕΚ δεν λείπει ένα φωτογραφικό άλμπουμ με γραβατοφορεμένους παράγοντες, αλλά τα πολλά χρήματα που απαιτούνται για την κατασκευή του γηπέδου της.

Κύπελλο

Από τούτη τη σεζόν η UEFA αποφάσισε να δώσει σε ομάδες τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν για λίγες ημέρες το τρόπαιο του Europa League. Να το δει επίσης ο κόσμος. Ετσι, το Κύπελλο θα πάει μέχρι την Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ. Εκεί θα βρίσκεται και την επόμενη εβδομάδα, στο παιχνίδι των Κυπρίων με τον Αστέρα Τρίπολης.