Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι το νέο αφεντικό στο «Ανφιλντ», καθώς την Πέμπτη υπέγραψε το τριετές συμβόλαιο του με τη Λίβερπουλ και είναι έτοιμος για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Ο 48χρονος Γερμανός προπονητής μιλώντας στο επίσημο κανάλι των «κόκκινων» τόνισε:

«Η Λίβερπουλ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως δεν με ανησυχεί αυτό γιατί ποτέ δεν μου άρεσαν τα εύκολα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει έρθει και η απόλυτη καταστροφή με τους 12 βαθμούς διαφοράς από την κορυφή. Διάβαζα τις εφημερίδες που έλεγαν ότι είναι η απόλυτη καταστροφή, όμως δεν είναι έτσι. Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Ξέρω τι θέλω και τι πρέπει να πω στους ποδοσφαιριστές μου», τόνισε σχετικά ο Κλοπ και συμπλήρωσε:

«Θα προσαρμοστώ και με ευκολία γιατί ξέρω το αγγλικό ποδόσφαιρο. Η εμπειρία μου, μου έχει δείξει ότι πρέπει να ακούσω, να αισθανθώ και να σκεφτώ τι πρέπει να αλλάξω. Αντιλαμβάνομαι πολύ απλά το ποδόσφαιρο. Πρέπει να ψυχαγωγείς τον κόσμο. Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να γίνει καλύτερη η ζωή του, να διασκεδάσει και να χαρεί με την ομάδα του. Δεν είμαστε γιατροί να σώζουμε ζωές. Πρέπει να κάνουμε τους οπαδούς να ξεχνούν τα προβλήματά τους για 90 λεπτά. Αυτό θα ήθελα να γίνεται και με μένα αν δεν ήμουν προπονητής.»

Στο τέλος ο Γερμανός τεχνικός μίλησε με θαυμασμό για το θρυλικό γήπεδο της νέας του ομάδας: «Το Άνφιλντ δεν περιγράφεται με λέξεις. Πρέπει να το αισθάνεσαι, να οσμίζεσαι τον αέρα που πνέει σε αυτό το γήπεδο, να το νιώσεις. Βιώνω μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Είναι όνειρο για μένα αυτή η ομάδα».

Ο Κλοπ μιλώντας στην παρουσίαση του, την παρασκευή, σημείωσε επίσης:«Πρέπει να ξεκινήσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο με συναίσθημα. Δεν γίνεται να παίζεις μπροστά στην καλύτερη ατμόσφαιρα στον κόσμο και να μην παίζεις καλά… Είναι ώρα για … επανεκκίνηση! Απλά αφήστε μας να δουλέψουμε και δώστε μας λίγο χρόνο… Ας δουλέψουμε με τον ιδιαίτερο τρόπο της Λίβερπουλ και μπορεί μέσα σε μια τετραετία να έχουμε κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Στη Ντόρτμουντ κάναμε αυτό που έπρεπε για να δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές όπως έπρεπε. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα στη Λίβερπουλ, όμως με διαφορετικό τρόπο, αφού πρόκειται για διαφορετικές ομάδες.

Είμαι φυσιολογικός άνθρωπος… Δεν θέλω να περιγράφω τον εαυτό μου, αλλά είμαι εδώ για να δουλέψω. Είμαι ο … normal one, όχι ο special one».