Φορτισμένος εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μόρας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς όπως υπογράμμισε με έμφαση δεν επιθυμεί να γελοιοποιείται άλλο μέσα από τα αρνητικά αποτελέσματα της Εθνικής ομάδας.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός της Ελλάς Βερόνα δεν έκρυψε ότι υπάρχει απογοήτευση και προβληματισμός μεταξύ των διεθνών, ενώ παραδέχθηκε ότι μετά την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος υπάρχει πρόβλημα με τη νοοτροπία στα αποδυτήρια.

«Υπάρχει αδιαφορία; Ήρθαμε για διακοπές; Μπορούν να το βλέπουν έτσι και κάποιοι παίκτες. Έχουμε φτάσει σε τραγική κατάσταση. Δεν αντιλαμβάνομαι την ερώτηση. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος αύριο θα μπει στο γήπεδο και δεν θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο από μας. Πόσο πιο χαλιά μπορούμε να πάμε; Να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον αγνό φίλαθλο. Δεν θέλω να γελοιοποιούμαι άλλο. Ας σταματήσουμε τις ειρωνείες» απάντησε έντονα στην παρατήρηση ότι ο αυριανός αγώνας ουσιαστικά δεν έχει κίνητρο για την Ελλάδα.

«Εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι μαθηματικά θα κάνουμε μία νίκη. Όποιος δεν το έχει καταλάβει, κακό του κεφαλιού του. Μιλάμε για την Εθνική ομάδα, όχι για σύλλογο. Ο καθένας ζορίζεται. Είμαστε χαμηλά και ζοριζόμαστε. Με ενοχλεί να γυρίσω στην ομάδα και με δουλεύουν και να μου λένε πάλι χάσατε; Κι εσείς φταίτε, κι εμείς φταίμε. Θα μας βοηθήσει ψυχολογικά για τα επόμενα ματς, βαθμολογικά δεν έχουμε να πάρουμε κάτι» συνέχισε ο χειμαρρώδης Μόρας.

«Το να σε αντιμετωπίζουν έτσι είναι λογικό. Έχουμε καταλάβει πόσο χαμηλά είμαστε; Ε, ας το αποδείξουμε. Δεν είναι εύκολο να αναλύσουμε τι έφταιξε. Δεν μπαίνω στη διαδικασία στο πώς σκέφτεται ο καθένας. Τι κάνουμε από εδώ και πέρα μετράει. Αυτό με τρελαίνει. Εγώ είμαι 34 ετών και περιμένω πώς και πώς την κλήση. Είναι τιμή για μένα και αυτό κάπου χάθηκε» πρόσθεσε.

«Στην πορεία κάποιοι παίκτες ήμασταν σίγουροι, μπορεί και εγώ. Να βάλουμε στο μυαλό μας… κουδουνάκι. Υπάρχει θέμα νοοτροπίας μετά τον Σάντος. Δεν έχει να κάνει με τους άλλους προπονητές, μην παρεξηγηθώ. Σε νέο μπορώ να μιλήσω, στους άλλους που έχουν και καριέρα πίσω τους τι να πω; Πρέπει να το καταλάβει μόνος του. Ο ένας δεν σεβόταν τον άλλο και κάπου εκεί το όλο πράγμα χάθηκε» ολοκλήρωσε την εκ βαθέων εξομολόγησή του ο Μόρας.