Μετά από ένα άσχημο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής από την Ξάνθη με 1-0 για την 6η αγωνιστική της Super League. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Τελάντερ στο 83΄.

Πολύ κακό ποδόσφαιρο παίχθηκε στο α’ ημίχρονο και είναι ενδεικτικό πως δεν δημιουργήθηκε ούτε μια φάση που να είναι άξια αναφοράς.

Η Ξάνθη έδειξε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την αμυντική λειτουργία της και ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Το ίδιο κακό σκηνικό και στο β’ ημίχρονο, με την Ξάνθη να απειλεί για πρώτη φορά στο 66′ και τον Στιλ να αποκρούει την κεφαλιά του Βασιλακάκη και τον Παναθηναϊκό να «απαντάει» στο 74′ και τον Τσενάμο να εξουδετερώνει το σουτ του Καρέλη.

Όμως στο 83′ οι Πράσινοι κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ με μια στημένη φάση, όταν σε εκτέλεση κόρνερ, ο Τελάντερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα γκολ που αποδείχθηκε αρκετό για να κρίνει το αποτέλεσμα και να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, που τον φέρνει να «πιάνει» τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας, με ένα ματς περισσότερο, αλλά με τους Ερυθρόλευκους να δοκιμάζονται την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος (86′ Νιέτο), Γουάλας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Ερεα, Φλίσκας, Καπετάνος (64′ Κρίστοφερ), Λισγάρας, Ντιμιτρόφ (57′ Μπαξεβανίδης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Αμπέντ, Λαγός, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (83′ Λουντ), Ταυλαρίδης (64′ Σάντσεθ), Νάνο, Καλτσάς (59′ Καρέλης), Τελάντερ, Ζέκα, Μπεργκ.