Την εκτός έδρας ήττα με 4-0 γνώρισε ο Αστέρας Τρίπολης από τη Σάλκε.Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Ντι Σάντο που πέτυχε μέσα σε 16’ χατ τρικ. Το τέταρτο γκολ σημείωσε ο Χούντελααρ. Οι Γερμανοί που ήταν καλύτεροι είχαν κι ένα δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε, στα πρώτα λεπτά του αγώνα, να κλείσει τους διαδρόμους και να μην αφήσει στη Σάλκε χώρους μπροστά στην εστία του Θεοδωρόπουλου.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αρκετά ισορροπημένα και καμία ομάδα δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση για γκολ! Στο 28’ η Σάλκε σε μία υποδειγματική επίθεση άνοιξε το σκορ. Οι Γερμανοί «έκρυψαν» τη μπάλα και από τα δεξιά βγήκε η παράλληλη σέντρα, ο Ντι Σάντο με πλασέ πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ κι έκανε το 1-0.

Από εκείνο το σημείο η Σάλκε ανέβασε ήταν καταιγιστική. Στο 37’ οι Γερμανοί κέρδισαν ένα κόρνερ από τα δεξιά ο Ντι Σάντο πήδηξε μόνος του στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα και δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να κάνει το 2-0. Ένα λεπτό αργότερα ο Χοϊμπιεργκ με πλασέ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Στο 44’ ο Εντερ έκανε πέναλτι για τον Αστέρα, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τορμένα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντι Σάντο, κάνοντας το 3-0. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σανέ βγήκες τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο, αλλά το σουτ πέρασε άουτ χάνοντας ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για τη Σάλκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σάλκε έκανε συντήρηση δυνάμεων. Ελέγχοντας πλήρως τον αγώνα κι έχοντας ως παρακαταθήκη το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε λόγω να πιέσει και απλά κρατούσε μακριά από την εστία του Φέρμαν τους επιθετικούς του Αστέρα.

Στο 84’ ο Χούντελααρ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για τη Σάλκε και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Σάλκε (Αντρέ Μπράιτενραϊτερ): Φέρμαν, Χέβεντες, Κολάσινατς, Ρίτερ, Ματίπ, Γκάις, Γκορέτσκα, Σανέ, Χόιμπιεργκ, Ντι Σάντο (63’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Χούντελααρ.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Λουί, Γκοϊάν (70’ Φούντας), Ζησόπουλος, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Τορμένα (79’ Κουρμπέλης), Μάσα (59’ Τσοκάνης), Γιάννου.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σπάρτα νίκησε στην Πράγα τον ΑΠΟΕΛ με 2-0.

Η βαθμολογία του 11ου ομίλου

Σάλκε 7-0 6

Σπάρτα Πράγας 3-1 4

Αστέρας Τρίπολης 1-5 1

ΑΠΟΕΛ 0-5 0