Την πίστη στους παίκτες του, στο πλάνο της ομάδας του και την αισιοδοξία πως με μία καλή εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, εξέφρασε ο Ιγκόρ Τούντορ για την αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Ντόρτμουντ. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τον «Δικέφαλο» ως αουτσάιντερ και τους Γερμανούς φαβορί του αγώνα.

«Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που είναι φαβορί για το Europa League και όχι μόνο για τον όμιλο μας. Έχει εξαιρετικούς παίκτες και μεγάλη ποιότητα σε όλες τις γραμμές και μπορεί να φτάσει σίγουρα κατά την άποψη μου ως τα ημιτελικά ή και τον τελικό της διοργάνωσης. Θα προετοιμαστούμε όπως κάνουμε για κάθε παιχνίδι. Ετοιμαζόμαστε για να νικήσουμε, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στον αγωνιστικό χώρο και από εκεί και πέρα να δούμε πως μπορούμε να συγκριθούμε εμείς με αυτούς τους πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές», δήλωσε στο εισαγωγικό του σχόλιο ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Για το εάν θα πάει σε τακτική πρωτοβουλία κινήσεων ή αν θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα: «Δεν μπορείς να αλλάξεις τη φιλοσοφία σου σε μία ημέρα και δεν είναι και σωστό γιατί μπορεί να μπερδέψεις την ομάδα. Μπορείς να προσαρμόσεις κάποια πράγματα στα δεδομένα και να κάνεις μικρές αλλαγές. Να βάλεις για παράδειγμα κάποιον παίκτη που μπορεί να αμυνθεί καλύτερα και να σε βοηθήσει σε αυτό που θες να παίξεις. Αγωνιζόμαστε κόντρα στο φαβορί της διοργάνωσης, αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι η ομάδα. Δεν μπορείς να μπεις στο γήπεδο για να παίξεις μόνο άμυνα. Το ποδόσφαιρο έχει και την άμυνα και την επίθεση. Μπορεί στην προπόνηση να δουλέψεις λίγο περισσότερο στο αμυντικό παιχνίδι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα μπούμε στον αγωνιστικό χώρο μόνο για να κάνουμε άμυνα. Θα μπούμε στο γήπεδο για να είμαστε επιθετικοί, συμπαγείς, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Στον κόσμο δεν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που μπορείς να πεις ότι είναι από άλλο πλανήτη. Εμείς θα διεκδικήσουμε τις ευκαιρίες μας κόντρα σε αυτή την πολύ καλή ομάδα».

Για τη βελτίωση του ΠΑΟΚ από παιχνίδι σε παιχνίδι: «Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Καθένας βέβαια θέλει να παίξει σε αυτό το παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος. Για ένα προπονητή είναι πιο εύκολο να κάνει τη δουλειά του γιατί οι ποδοσφαιριστές έχουν το κίνητρο να αντιμετωπίσουν μία μεγάλη ομάδα. Λέμε ότι σε τέτοια παιχνίδια δεν έχεις τίποτα να χάσεις, ωστόσο δεν είναι έτσι, έχεις να χάσεις τρεις βαθμούς. Όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα που πριν 2-3 χρόνια έπαιξε στον τελικό του Champions League και έχει στη σύνθεση της τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο όπως οι Ρόις και Μικιταριάν, είναι σημαντικό να μπορείς να δείξεις τη δυνατότητα σου και πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο αυτό και για εμάς».

Για το εάν οι απουσίες της Ντόρτμουντ αλλάζουν την προσέγγισή του στην αναμέτρηση: «Έχουν αρκετούς ποιοτικούς παίκτες και σίγουρα αν ήθελα να μην παίζουν πέντε παίκτες τους θα το διάλεγα, ωστόσο για μένα δεν αλλάζουν και πολλά και δε διαφοροποιείται και η προσέγγιση μου στο παιχνίδι».

Για το πώς διαχειρίζεται τους αγώνες με Ντόρτμουντ και Ολυμπιακό μαζί: «Μπορεί να ξεκουράσουμε δύο παίκτες αύριο, να κάνουμε κάποιες αλλαγές για να φρεσκάρουμε την ομάδα. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε και πολλά γιατί συνέχεια έχουμε ανά τρεις ημέρες παιχνίδι. Όλοι στο ποδόσφαιρο αναγκάζονται να αγωνιστούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Σίγουρα υπάρχει λίγο στο μυαλό μας ο Ολυμπιακός, αλλά τώρα βλέπουμε το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ γιατί αν θέλουμε να πάρουμε κάτι και από τα δύο παιχνίδι θα πρέπει να τα βλέπουμε ξεχωριστά».

Για το γεγονός πως η Ντόρτμουντ μπορεί να κάνει ροτέισον ενόψει ο Μπάγερν, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ ενόψει Ολυμπιακού: «Είναι φυσιολογικό γιατί το να έχεις πολλά χρήματα σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις παραπάνω επιλογές. Σχεδόν όλα στο ποδόσφαιρο σχετίζονται με τα χρήματα και εμείς θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν έχουν όλα στο ποδόσφαιρο να κάνουν με τα χρήματα. Όσο περισσότερα χρήματα έχεις τόσο καλύτερους παίκτες μπορείς να αγοράσεις».

Αν είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι στην προπονητική του καριέρα και αν αποτελεί έξτρα κίνητρο για να δείξει τη δουλειά του στην Ευρώπη: «Ναι είναι και για μένα ένα κίνητρο, αλλά θα προετοιμαστώ όπως όλα τα παιχνίδια. Είναι πολύ ωραίο να έχεις την πολυτέλεια να αγωνίζεσαι σε τέτοια παιχνίδια. Ωστόσο, όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο θα πρέπει να βλέπεις την άλλη ομάδα ως έναν αντίπαλο, όπως δηλαδή είναι, κάνοντας ό,τι μπορείς τα 90 λεπτά για να κερδίσεις, δίνοντας τον καλύτερο σου εαυτό».

Τζαβέλλας: «Να χτυπήσουμε στα προβλήματα της Ντόρτμουντ»

Ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε εκ μέρους των παικτών του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ, με τον έμπειρο αμυντικό να αναφέρεται στα στοιχεία που πρέπει να δείξει η ομάδα του προκειμένου… αρχικά να μην ηττηθεί.

«Εμείς από την αρχή της χρονιάς έχουμε ξεκινήσει μία συγκεκριμένη δουλειά. Εμείς θα μείνουμε πιστοί σε αυτά που δουλεύουμε και θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτά να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σίγουρα θα θέλαμε τους τρεις βαθμούς στο αυριανό παιχνίδι, ειδικά μετά και από αυτούς που αφήσαμε στην Γκαμπάλα. Πρέπει όμως να είμαστε αντάξιοι για αυτό το παιχνίδι και να το χαρούμε. Με λίγα λόγια να είμαστε έτοιμοι για αυτό».

Για το γεγονός ότι έχει αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ: «Την έχω αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ στο παρελθόν και είναι μία μεγάλη ομάδα και αν δεν έχουμε συγκέντρωση δε θα καταφέρουμε κάτι. Σίγουρα μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και το πιστεύω. Υπάρχουν προβλήματα και για αυτούς και θα προετοιμαστούμε για αυτά για να χτυπήσουμε εκεί».

Για τις απουσίες των Γερμανών είπε: «Είναι πολύ μεγάλο το ρόστερ της Ντόρτμουντ και το ότι έρχεται με πέντε λιγότερους παίκτες παρότι είναι καλό για εμάς, δε λέει και πολλά πράγματα. Υπάρχουν εξίσου καλοί παίκτες για να αγωνιστούν. Γι’ αυτό το πιο σημαντικό είναι να είμαστε εμείς σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για το αν αποτελεί για εκείνον κίνητρο η Εθνική ομάδα: «Αν δεν ήταν κίνητρο για εμένα η Εθνική τότε τι θα ήταν; Με στεναχωρεί αυτό που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό όλοι μας. Θα ήθελα να είμαι εκεί, αλλά είναι θέμα του προπονητή. Εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου, με έχει βοηθήσει πολύ η δουλειά που γίνεται φέτος στην ομάδα και ελπίζω να ξανά είμαι στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας».