Για «συμφωνία στο οικονομικό και διαφωνία στην αποκλειστικότητα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής, όπου συζητήθηκε η βελτιωμένη πρόταση του ΟΠΑΠ για χορηγία του ελληνικού πρωταθλήματος ύψους 5 εκατομμυρίων (αντί για 4 που ήταν).

Όσον αφορά την 4η αγωνιστική που είναι προγραμματισμένη το Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου που θα διεξαχθούν οι εκλογές, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ είπε πως υπάρχει προσανατολισμός να γίνει στις 22-23 του ίδιου μήνα.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τα θέματα που τέθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο: «Διατήρησαν επιφυλάξεις κάποια μέλη μας όσον αφορά την αποκλειστικότητα στις φανέλες και σε κάποια επιμέρους τεχνικά ζητήματα. Υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής και για την 4η προσανατολιζόμαστε για τις 22-23 Σεπτέμβρη. Σε αυτό έγινε σχετικό αίτημα και στην ΕΠΟ γιατί είναι ημερομηνίες Κυπέλλου αλλά πιστεύω θα κλείσει θετικά. Εξετάστηκε ένα αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ όσον αφορά την εμπορικότητά της ομόφωνα το συμβούλιο δέχτηκε να επανεξετάσει την εμπορική αξία της ΑΕΚ. Εγκρίθηκαν τα πρωταθλήματα Κ-17 υποχρεωτικά και Κ-15 προαιρετικά. Και από την επόμενη βδομάδα η Σούπερ Λίγκα η πρωτοβάθμια επιτροπή αντικαθίσταται από τακτικούς δικαστές. Έναν ως τακτικό μέλος και έναν ως αναπληρωματικό και όσα πειθαρχικά ζητήματα προκύπτουν θα εκδικαστούν από τακτικούς δικαστές κάτι το οποίο πλέον επιβάλλει και ο νόμος».

Για την χορηγία του πρωταθλήματος: «Θα γίνει νέος κύκλος επαφών επί των δύο προτάσεων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κλείσει γρήγορα αυτό το ζήτημα διότι για να μην κρυβόμαστε είναι σημαντικό για την λειτουργία της Σούπερ Λίγκας, η οποία φυσικά αντανακλά και την ποιότητα που έχει το πρωτάθλημα. Σε καμία των περιπτώσεων το συμβούλιο δεν ακύρωσε καμία προσφορά. Απλά ασχολήθηκε με την προσφορά του ΟΠΑΠ. Ήταν υψηλότερη και παρουσίασε ένα ενδιαφέρον όσον αφορά την επανατοποθέτηση της ΟΠΑΠ ΑΕ. Από εκεί και πέρα όμως τίποτα δεν έκλεισε. Τίποτα δεν είναι οριστικό και όλα είναι υπό διαπραγμάτευση. Αληθεύει ότι η πρόταση ήρθε στις 2 το μεσημέρι γι’ αυτό δεν υπήρχε ο χρόνος να υπάρξουν κάποιες πιο εμπεριστατωμένες απόψεις από τα μέλη.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της προσφοράς, ήταν ομόφωνη η απόφαση αποδοχή της πρότασης της ΟΠΑΠ ΑΕ. Εκεί που εκφράστηκαν επιφυλάξεις ήταν στο κομμάτι της αποκλειστικότητας της φανέλας και σε κάποια τεχνικά ζητήματα που όπως αντιλαμβάνεστε είναι υπό διαπραγμάτευση διότι όταν κατατίθεται μία πρόταση από έναν χορηγό έχει πλήθος ζητημάτων μέχρι να φτάσουμε στο τελικό σχέδιο το οποίο θα υπογραφεί. Εγώ αναφέρομαι στα κύρια θέματα, τα υπόλοιπα είναι επί μέρους τα οποία δεν σταθούν εμπόδιο πιστεύω για να φτάσουμε σε μία συμφωνία».

Για την εμπορικότητα της ΑΕΚ και συνολικά του πρωταθλήματος: «Όπως είπα και πριν ήταν ομόφωνη απόφαση να επανεξεταστεί η εμπορικότητα της ΑΕΚ. Θα εξεταστεί σε επόμενο συμβούλιο. Επίσης θα κοιτάξουμε και την δυνατότητα κάποια εταιρεία να αποτυπώσει γενικότερα το πρόβλημά μας, τόσο τις εμπορικές αξίες, όσο και την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος και άλλα θέματα που πρωτίστως ενδιαφέρουν εμάς, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο ενδιαφέρει και τους χορηγούς».

Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο: «Λόγω της ειδικής τεχνογνωσίας που πρέπει να έχεις κάποιος για να τοποθετηθεί σε τέτοια ζητήματα η Σούπερ Λίγκα κάλεσε τις ομάδες, οι οποίες έστειλαν τους καθ’ ύλην αρμόδιους. Ενημερώθηκαν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο».