Στο πένθος έχει βυθίσει τη Βέροια αλλά και όλο τον ελληνικό αθλητισμό ο θάνατος του 18χρονου τερματοφύλακα της ομάδας Νέων Στέλιου Μαρκούση κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Ο Μαρκούσης, τερματοφύλακας στην Κ20 της Βέροιας, έκανε προπόνηση με την πρώτη ομάδα, όταν σε μια άσκηση αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Οι γιατροί της ομάδας έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες, ο αθλητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατός του οφείλεται πιθανότατα σε ανακοπή.

Οπως αναφέρουν οι ιστοσελίδες της Ημαθίας, ο Στέλιος Μαρκούσης καταγόταν από την Πιερία, αλλά διέμενε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Μάλιστα στις πρόσφατες εργομετρικές εξετάσεις της ομάδας ήταν από τους καλύτερους.

Ηταν βασικός τερματοφύλακας της ομάδας Κ20 της Βέροιας. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Κ20 της Σούπερ Λίγκας αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συμμετείχε για πρώτη φορά σε προπόνηση με την επαγγελματική ομάδα της Βέροιας, καθώς ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών και το τεχνικό τιμ τον πίστευε.

Ο Στέλιος Μαρκούσης προσπάθησε μάλιστα το καλοκαίρι να κάνει ένα βήμα παραπάνω, καθώς στο διάστημα 11-19 Αυγούστου ταξίδεψε στη Γερμανία προκειμένου να δοκιμαστεί από την Καρλσρούη.

Από τους πρώτους που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Στέλιου Μαρκούση ήταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο σύνδεσμος φιλάθλων Βέροιας.