Ποιος είναι ο καλύτερος;

Ολα τα είχαμε στην Ελλάδα, αυτό μας έλειπε. Μετά τη γνωστοποίηση της απόκτησης του Μπερμπάτοφ από τον ΠΑΟΚ, άρχισε ένα γαϊτανάκι απόψεων και εκτιμήσεων για το ποια μεταγραφή (στο εγχώριο ποδόσφαιρο) είναι η πλέον ηχηρή του καλοκαιριού. Του Εσιέν; Του Καμπιάσο; Ή του βούλγαρου επιθετικού που καταφθάνει εντός της ημέρας στην Τούμπα; Α, για να είμαστε ακριβείς, ορισμένοι προσθέτουν και τον Μπουονανότε, κι ας υπολείπεται ο Αργεντινός της ΑΕΚ σε διακρίσεις σε σύγκριση με τους υπόλοιπους της παρέας. Ελα όμως που δεν πρέπει να μείνουν παραπονεμένοι στα Σπάτα…

Είναι κρίμα αντί να βλέπουν το πώς θα επιτευχθεί πρόοδος στη λίγκα μας, να αναλώνονται οι φανατικοί σε άσκοπες συζητήσεις για το μεγαλύτερο μπαμ της σεζόν. Να βάζουν στο ζύγι τρεις όντως θεαματικές μεταγραφικές κινήσεις των ισχυρών. Γιατί περί αυτού πρόκειται, ενώ ειδικά για τον Μπερμπάτοφ ανοίγει νέος κύκλος λεκτικής αντιπαράθεσης, καθόσον του λόγου του ήταν στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού στις αρχές του καλοκαιριού προτού τον κόψει (όπως θρυλείται) ο Σίλβα.

Το γήπεδο ως καθρέπτης

Ολα, φυσικά, αναμένεται να φανούν στο χορτάρι. Εκεί δίνονται οι εξετάσεις. Επί του παρόντος έχουμε μόνο ελάχιστα δείγματα αξίας από τα νέα βαριά χαρτιά του πρωταθλήματός μας. Ο Εσιέν αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό για να κάνει τη διαφορά, αλλά χάθηκε η πρόκριση στην Ευρώπη και ο χαφ έχει εμφανιστεί μόνο σε ένα φιλικό, προπονητικού χαρακτήρα, με το Αιγάλεω. Είναι πολλά τα χρήματα που δόθηκαν; Μέχρι στιγμής, το συμβόλαιό του και με βάση τις οικονομικές απώλειες, φαντάζει βαρύ. Οσο κυλά η σεζόν, πάντως, τόσο θα κρίνουμε με ασφάλεια και αν μάλιστα ο ΠΑΟ πατήσει κορυφή, οπωσδήποτε θα γίνει απόσβεση. Οσον αφορά τον Καμπιάσο, αγωνίστηκε με τον Λεβαδειακό και είναι αλήθεια πως δεν έδειξε τα αναμφισβήτητα προσόντα του. Η ελλιπής μέχρι στιγμής προετοιμασία του, σίγουρα αποτελεί επαρκή δικαιολογία. Μη λησμονούμε πως άρχισε να γυμνάζεται ενώ οι συμπαίκτες του ήδη ανέβαζαν αρκετές στροφές. Και είναι επίσης αλήθεια πως ο Ολυμπιακός τον πήρε για τα ραντεβού του Τσάμπιονς Λιγκ –τότε θα εξαχθούν τα συμπεράσματα που πρέπει. Οσο για τον Μπουονανότε, σίγουρα θα ομορφύνει το παιχνίδι της ΑΕΚ μόλις βρει ρυθμό και κυρίως όταν του δώσει παραπάνω χρόνο συμμετοχής ο Δέλλας. Ψήγματα κλάσης βλέπουμε ώς τώρα.

Ο βούλγαρος αστέρας

Και ο Μπερμπάτοφ; Αυτοί που αναμένουν θαύματα από τον πάλαι ποτέ Κόκκινο Διάβολο, ένεκα της θητείας του (και) στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρέπει να κάνουν υπομονή. Θυμίζουμε πως έχει να αγωνιστεί από τον Μάιο, οπότε όσο και να γυμναζόταν, θα πρέπει να του δοθεί χρόνος. Το θετικό είναι πως στην Τούμπα δεν θα βιαστούν. Το αρνητικό σχετίζεται με τη βαθμολογία και ήδη ο ΠΑΟΚ έχει μείνει πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Διαμαντίδης

Το ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του («Πράσινη»). Αυτή η σεζόν είναι η τελευταία της καριέρας του. Ηταν γνωστό, αλλά πρόκειται πλέον για κάτι το επίσημο. Δεν θα χάσει μόνο ο ΠΑΟ, έστω κι αν ο 3D δεν ήταν αυτός του παρελθόντος, αλλά και όλο το ελληνικό μπάσκετ. Γιατί τέτοιοι πληθωρικοί παίκτες βγαίνουν σπάνια.