«Ridiculo:De Gea no viene al Madrid»: «Γελοίο: ο Ντε Χέα δεν έρχεται στην Ρεάλ». Είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της ισπανικής εφημερίδας «Marca», που αποτυπώνει με χαρακτηριστικό τρόπο την διαδικασία της διαπραγμάτευσης τελευταίας στιγμής, της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ για τον Νταβίντ Ντε Χέα, φτάνοντας σε ένα απροσδόκητα κακό τέλος σε ένα καλοκαιρινό μεταγραφικό σήριαλ, λόγω χρόνου.

H Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε μια από τις πιο σουρεαλιστικές ημέρες της ιστορίας της, με την υπογραφή του Νταβίντ Ντε Χέα και την μετακίνηση του Κέιλορ Νάβας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς όμως τελικά τίποτα από τα δύο να ολοκληρωθεί.

Μέχρι τις 23.59 μ.μ. (ώρα Ισπανίας), στο τελευταίο δευτερόλεπτο, όπως ο Λουίς Φαν Γκάαλ απειλούσε και η Ρεάλ Μαδρίτης φοβόταν, αναμενόμενη ευτυχής κατάληξη τελικά δεν έφτασε. Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, ο Κέιλορ Νάβας, το άλλο κομμάτι του παζλ, έφτασε στο Santiago Bernabeu μαζί με τον μάνατζέρ του. Εκεί εξέτασε το νέο του συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα και ζήτησε να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις.

Το γεγονός όμως είναι, ότι ανάμεσα στο ένα και στο άλλο που έπρεπε να συμβούν, ο χρόνος κυλούσε προς τα μεσάνυχτα και μαζί του έφερνε το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα έγγραφα δεν έφτασαν εντός χρόνου, η Ρεάλ Μαδρίτης έστειλε το συμβόλαιο στην ισπανική λίγκα στις 00:30 (ώρα Ισπανίας), κάτι που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τελικά απαραίτητο, μιας και βρίσκονταν εκτός χρόνου. Ετσι ούτε ο Ντε Χέα υπόγραψε για την Ρεάλ Μαδρίτης αλλά ούτε και ο Κέλορ Νάβας για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι δύο ομάδες κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις 14:00 (ώρα Ισπανίας). Οι Αγγλοι συμφώνησαν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους: 30 εκατ. ευρώ και τον Κέιλορ Νάβας σαν ελεύθερο. Η μετακίνηση του Νάβας με το πέρασμα της ώρας γινόταν ολοένα και περισσότερο περίπλοκη από εκείνη του Ντε Χέα.

Ο Νάβας στην αρχή ήταν αρνητικός στην προοπτική να φύγει από την Ρεάλ Μαδρίτης. Τελικά συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League, αλλά αυτό έγινε την τελευταία στιγμή.