Στις εξέδρες της Λεωφόρου βρέθηκαν περίπου 9.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού. Η σιωπή τους ωστόσο υπήρξε εκκωφαντική στο μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής αναμέτρησης του Τριφυλλιού με την Καλλονή για τη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Παρά το εντυπωσιακό 4-0 των Πρασίνων, ο κόσμος –κυρίως το πέταλο των οργανωμένων οπαδών στη Θύρα 13 που είθισται να δίνει ζωντάνια και ρυθμό –υπήρξε παγερός απέναντι στους παίκτες και τον προπονητή που πριν από λίγες ημέρες υπέστησαν τον πιο εξευτελιστικό αποκλεισμό στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου από την άσημη Καμπάλα.

Το κλίμα εξαρχής ήταν βαρύ και δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες ποδοσφαιριστών αλλά και του Γιάννη Αναστασίου. «Ολλανδέ δρόμο» ήταν το μήνυμα σε ένα πανό καθώς το στραπάτσο από τους Αζέρους θα παραμείνει ανεξίτηλο για αρκετά χρόνια. Και μόνο στο 88′, και αφού προηγουμένως οι Πράσινοι έδειξαν σημάδια βελτίωσης φτάνοντας σε εύκολη επικράτηση, η Θύρα 13 ξεσηκώθηκε για πρώτη φορά ζητώντας επιτακτικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής του, έπειτα από μια δύσκολη περίοδο, πήραν βαθιά ανάσα καθώς πέτυχαν το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα (οι μόνοι μαζί με τον Ολυμπιακό) και έπιασαν θέση στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια τους, οι Πράσινοι που είχαν για πρώτη φορά στη σύνθεσή τους τον Αμπέντ, ευτύχησαν να σκοράρουν νωρίς. Ο Καρέλης άνοιξε το σκορ μόλις στο 8′ στην 100ή συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκα, ενώ στο 31′ ο Μπεργκ (αμφότεροι σκόραραν και στην πρεμιέρα) πέτυχε το 2-0 αποβάλλοντας κάθε άγχος. Η δουλειά έγινε πιο εύκολη και ολοκληρώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ του Ταυλαρίδη στο 58′ και του Πέτριτς στο 80′.

Η προσπάθεια που κατέβαλε ο Αναστασίου για να συσπειρώσει και να τονώσει το ηθικό της ομάδας του έπιασε τόπο. Αντί ομιλίας, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα έδειξε στους Πράσινους ένα βίντεο που ετοίμασαν οι συνεργάτες του, το οποίο περιείχε διάφορες αθλητικές φάσεις αλλά και ατάκες διασήμων που έχουν μείνει στην ιστορία. Το μήνυμα ελήφθη, αρκεί να υπάρξει ανάλογη συνέχεια.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Πράνιτς (72′ Νάνο), Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ, Νίνης (17′ Πέτριτς), Καρέλης (78′ Καλτσάς), Μπεργκ.

Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Ούκα (53′ Μάρκοβιτς), Αντέτζο, Καλτσάς, Κεϊτά, Γιουκαρής (65′ Γεωργίου), Κρολ, Τσαμπούρης, Ελλακόπουλος, Μανούσος.