Μετά από δύο χρόνια, η ΑΕΚ επέστρεψε με… εμφατικό τρόπο στη Super League, επικρατώντας με 3-0 του Πλατανιά, στο ΟΑΚΑ, για την πρεμιέρα. Τα γκολ της Ένωσης πέτυχαν οι Βάργκας (27΄), Γκάλο (47΄) και Αραβίδης (58΄).

Ηταν ένα ματς που ξεκίνησε με το αναμενόμενο άγχος για τους γηπεδούχους, από τη στιγμή που δεν έγινε γκολ η κλασική ευκαιρία που δημιούργησε ο Βάργκας και έχασε (άουτ) ο Τζεμπούρ μόλις στο 2΄.

Στην πρεμιέρα το άγχος είναι δεδομένο, πολλώ δε μάλλον όταν έχουν μεσολαβήσει 852 ημέρες απουσίας από την κατηγορία. Ο Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τον Τζεμπούρ στην κορυφή. Στην ανάπτυξη οι δύο σέντερ μπακ Κολοβέτσιος και Τζανετόπουλος πήγαιναν στα άκρα και ανάμεσά τους αναλάμβανε ρόλο οργανωτή ο Γιόχανσον.

Αυτό μετέτρεπε τον σχηματισμό της ΑΕΚ σε 3-4-3 όταν υπήρχε «σετ» παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, δεν απειλήθηκαν και άνοιξαν το σκορ στο 27΄ όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Γιόχανσον οΚουλιμπαλί και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Με τη συμπλήρωση 100 δευτερολέπτων στο β΄ ημίχρονο, ο Ροντρίγκο Γκάλο σήκωσε στο… πόδι τους περίπου 30.000 φιλους της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όταν με ατομική ενέργεια και αριστερό σουτ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ.

Στο 58΄ ο Χρήστος Αραβίδης πέτυχε το 3-0 μετά από σούπερ συνδυασμό Βάργκας-Πλατέλλα-Σιμόες. Το πάρτι είχε αρχίσει και οι συνθήκες ήταν ιδανικές για το ντεμπούτο του Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Αργεντινός έπαιξε κλασικό «δεκάρι» πίσω από τον Αραβίδη, αλλά ο ρυθμός είχε πέσει πολύ και αυτό δεν τον βοήθησε να μπει στο παιχνίδι.

Οσο για τον Πλατανιά, η πρεμιέρα ήταν άκρως προβληματική ειδικά για τα δεδομένα του Γιώργου Παράσχου. Ενδεκάδα με δέκα ξένους και έναν εντελώς ασταθή τερματοφύλακα, προσθέτουν πολλούς… πονοκεφάλους στον έμπειρο τεχνικό.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (75΄ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Βάργκας (66΄ Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζεμπούρ (52΄ Μπαρμπόσα)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Μπανανά, Σέλιν (70΄ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55΄ Τσουράκης), Γκόμες (55΄ Ντίνας), Ανγκούλο.