Ο Ζήσης Σαρικόπουλος είναι ο 2ο παίκτης, μετά τον Γιάννη Αθηναίου που «κόβει» ο Φώτης Κατσικάρης από την προετοιμασία της Εθνικής για το προσεχές Eurobasket (5-20/9). Οι άνθρωποι της γαλανόλευκης ευχαρίστησαν τον σέντερ της ΑΕΚ για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε στο στάδιο της προετοιμασίας.

Εν τω μεταξύ, ο Βασίλης Σπανούλης, έπειτα από δύο ημέρες ατομικού προγράμματος, έβγαλε κανονικά την προπόνηση και θα ακολουθήσει την αποστολή στο τουρνουά της Ξάνθης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δείχνει να ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε στην ποδοκνημική και την Πέμπτη θα μπει στο αεροπλάνο μαζί με τους υπόλοιπους διεθνής για το διεθνές τουρνουά με αντιπάλους τις Τσεχία (21/8), Βοσνία Ερζεγοβίνη (22/8) και Ρωσία (23/8).

Κατσικάρης: «Λιγότερα κενά διαστήματα»

Εν τω μεταξύ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας στο site της ΕΟΚ, τόνισε:

«Μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας και τα τρία πρώτα φιλικά που είχαμε στον προγραμματισμό, ολοκληρώθηκε ένα κομμάτι που είχε κύριο ως στόχο την φυσική κατάσταση των παικτών και τη συμμετοχή όλων τους στα χρονικά περιθώρια που τους επιτρεπόταν.

Το κύριο μέλημα μέχρι τώρα ήταν να φέρουμε όλους τους παίκτες στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης, ενώ δευτερεύοντα και τριτεύοντα ίσως ρόλο είχε το κομμάτι της τακτικής σε αυτά τα παιχνίδια που μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε και προπονητικά.

Από ‘δω και πέρα όμως και με την ομάδα να έχει φτάσει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αρχίζουν τα παιχνίδια στα οποία θα βάλουμε το κομμάτι της τακτικής, θα βάλουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και τη φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει η ομάδα.

Θέλουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να έχει τα λιγότερα κενά διαστήματα και να λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο που θα μας επιτρέψει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα πάνω σε αυτά που δουλεύουμε και σε αυτά που θέλουμε να εφαρμόσουμε».