Με δέκα αθλητές, πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες, αλλά χωρίς τον Λούη Τσάτουμα, θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Πεκίνο, που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 30 Αυγούστου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του μήκους και από τους κορυφαίους του αγωνίσματος παγκοσμίως για μια δεκαετία, δεν κατάφερε να πιάσει το όριο για ένα εκατοστό, καθώς ήταν 8.10 και φέτος πήδηξε 8.09μ.

Μέχρι την Τρίτη περίμενε μήπως έπαιρνε το «ελευθέρας» από την IAAF, καθώς η επίδοσή του είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο, ωστόσο την Τετάρτη ανακοινώθηκε επίσημα η αποστολή από τον ΣΕΓΑΣ και ο Τσάτουμας δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή.

Θα είναι η πρώτη φορά, από τότε που αναδείχθηκε σαν αθλητής, που θα απουσιάσει από μία μεγάλη διοργάνωση (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα).

Εκτός αποστολής έμειναν και οι τραυματίες Αντώνης Μάστορας (ύψος), Χάιδω Αλεξούλη (μήκος), Δέσποινα Ζαπουνίδου (βάδην).

Αναλυτικά η αποστολή:

ΑΝΔΡΕΣ

200μ.: Λυκούργος Τσάκωνας (Ελευθέριος Βενιζέλος)

110μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας)

Ύψος: Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής)

Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης (Πανελλήνιος)

20χλμ./50χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

200μ.: Μαρία Μπελιμπασάκη (Σητειακός)

Επί κοντώ: Νικόλ Κυριακοπούλου (Κάμειρος 2009),

Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης)

Δισκοβολία: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΑΕΚ)

Επταθλο: Σοφία Υφαντίδου (Φίλιππος Β.)

Η αποστολή θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Δευτέρα 17/8 με την πτήση QR202 στις 14.05 για τη Ντόχα και στην συνέχεια στις 18/8 με την πτήση QR892 από Ντόχα για Πεκίνο, όπου αναμένεται να φτάσει στις 14.15. Η Κατερίνα Στεφανίδη θα αναχωρήσει από το Σαν Φραντσίσκο στις 18/8 και θα επιστρέψει πάλι στις ΗΠΑ στις 30/8.

Η επιστροφή της κύριας αποστολής στην Αθήνα θα γίνει πάλι μέσω Ντόχα στις 31/8 με την πτήση QR201 και αναμενόμενη ώρα άφιξης 12.05. Νωρίτερα θα επιστρέψουν οι Κώστας Φιλιππίδης στις 26/8 και Νικόλ Κυριακοπούλου 28/8.