Την πρώτη τους συγκέντρωση είχαν την Παρασκευή οι διεθνείς μπασκετμπολίστες, οι οποίοι ξεκίνησαν την προετοιμασία τους εν όψει του Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί στις 5 ως τις 20 Σεπτεμβρίου σε Γαλλία, Γερμανία, Κροατία και Λετονία. Μοναδικός «απών» ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποία έχει λάβει ειδική άδεια για να αγωνιστεί στον «NBA Africa Game».

Ο Φώτης Κατσικάρης και οι συνεργάτες του προπόνησαν για πρώτη φορά όλους τους παίκτες μαζί αφού δνε είναι λίγοι εκείνοι που είχαν αρχίσει από μόνοι τους τις προπονήσεις εδώ και λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ.

Οι 15 παίκτες που έδωσαν το «παρών» ήταν οι: Δημήτρης Αγραβάνης, Γιάννης Αθηναίου, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Νίκος Ζήσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Νικ Καλάθης, Κώστας Κουφός, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Παπανικολάου, Στράτος Περπέρογλου, Γιώργος Πρίντεζης, Ζήσης Σαρικόπουλος, Κώστας Σλούκας και Βασίλης Σπανούλης.

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το επόμενο Σάββατο, όταν η αποστολή θα πετάξει για την Αμβέρσα και το πρώτο φιλικό, απέναντι στο Βέλγιο.

Εν τω μεταξύ, στο γεύμα της ομάδας υπήρξε μια τούρτα – έκπληξη στον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έκλεισε τα 25 χρόνια του.