Αρχισε την επαγγελματική σταδιοδρομία του στην Κροατία ως αριστερός εξτρέμ, έγινε ευρέως γνωστός με τη Χέρενφεν ως χαφ, αλλά βρέθηκε στο peak της καριέρας του αγωνιζόμενος ως πλάγιος μπακ στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Παναθηναϊκός απέκτησε προ τριετίας τον πολύπειρο Ντάνιελ Πράνιτς προκειμένου να βρει λύσεις στον κεντρικό άξονα αφού με το πέρασμα των χρόνων καθιερώθηκε στα χαφ, αλλά οι ανάγκες της ομάδας τον έφεραν και πάλι στο αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής. Ο 34χρονος κροάτης διεθνής, ο οποίος μεσοβδόμαδα πραγματοποίησε απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Τριφυλλιού, μίλησε στα «ΝΕΑ» για τη σημαντική νίκη-ανατροπή (2-1) των Πρασίνων και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για να μην απολέσουν το προβάδισμα που απέκτησαν για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πώς αισθάνεσαι όταν προετοιμάζεσαι να μη δεχθείς γκολ και βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο μόλις στο 10ο λεπτό;

Πράγματι, το γκολ που δεχθήκαμε τα άλλαξε όλα. Αν μάλιστα μετά το 0-1 ευστοχούσαν στη μεγάλη ευκαιρία που έχασαν, μάλλον θα πηγαίναμε στην Μπριζ μόνο για διακοπές. Εκεί σταθήκαμε τυχεροί, αν και συνολικά δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Χάσαμε πέναλτι και μείναμε με δέκα παίκτες. Ολα έδειχναν εναντίον μας, αλλά η ομάδα αντεπεξήλθε εξαιρετικά. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ, φτάσαμε σε μια σημαντική νίκη και πλέον έχουμε μια καλή ευκαιρία να προκριθούμε. Ηταν ένα ωραίο παιχνίδι που ευτυχώς είχε χάπι εντ.

Θεωρείς ότι πλέον ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την πρόκριση;

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ηταν μόλις το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας για να πάρουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα και να τελειώσουμε τη δουλειά.

Τι δεν θα ήθελες να επαναληφθεί στην απόδοση της ομάδας;

Να φύγουν και να μην ξανάρθουν τα πρώτα 20 λεπτά. Δεν αντιδράσαμε καλά. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ηταν σαν να περιμέναμε από κάποιον άλλο να κάνει τη δουλειά μας. Ανεπίτρεπτο σε αυτό το επίπεδο. Αν θέλουμε να πετύχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον απόλυτο βαθμό. Διαφορετικά θα μας τιμωρήσει ο αντίπαλος, όπως συνέβη πέρυσι. Επίσης πρέπει να αποφεύγουμε τα ανόητα λάθη. Οδηγός μας πρέπει να είναι ο τρόπος που αγωνιστήκαμε στο β’ ημίχρονο. Αν έχουμε τα χαρακτηριστικά που δείξαμε σε αυτό το διάστημα οι πιθανότητες θα είναι με το μέρος μας.