H θέση –

ερωτηµατικό

Ποιο είναι το πιο ευαίσθητο σημείο μιας ομάδας; Και δη μιας ελληνικής; Οσοι ποντάρουν στην επίθεση ή στη μεσαία γραμμή, χάνουν. Γιατί πολύ απλά, αχίλλειος πτέρνα αποδεικνύεται η θέση του αριστερού μπακ. Διαχρονικά συμβαίνει αυτό και άλλωστε δεν πάνε πολλά χρόνια που βλέπαμε τον Τοροσίδη να παίζει αριστερά στην Εθνική, μέχρι να έρθει από τη Γερμανία ο Χολέμπας.

Και τώρα, τι προκύπτει και τι συμπέρασμα εξάγουμε παρακολουθώντας τους αγώνες των ισχυρών; Μια ενίσχυση στην αριστερή πτέρυγα θα την ήθελαν. Ο Ολυμπιακός στο φιλικό με την Τβέντε επέλεξε να χρησιμοποιήσει αριστερά τον (δεξιοπόδαρο) Σαλίνο και ως εναλλακτική λύση εμφανίζει έναν άγουρο πιτσιρικά, τον Νικολάου. Προφανώς γιατί ο Μαζουακού είναι έτοιμος να μετακομίσει –συνεπώς, αναζητείται νέος ποδοσφαιριστής. Ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπριζ είχε ως ακραίο αριστερό μπακ τον Πράνιτς και αυτό είναι ένα θέμα. Γιατί ο κροάτης μέσος δεν ενήργησε με τον καλύτερο τρόπο στο γκολ των Βέλγων και άρα είτε πρέπει να ετοιμαστεί ο Νάνο, είτε να εμπιστευθεί παραπάνω η ομάδα τον Χουχούμη. Η ΑΕΚ μαδά τη μαργαρίτα για μεταγραφή σε αυτή τη θέση με τις λίγες λύσεις και ο ΠΑΟΚ πάει να πορευθεί με τον Τζαβέλλα, ύστερα από το διαφαινόμενο διαζύγιο με τον Ρατς.

Σκεφθείτε ότι σταδιακά έρχεται στο προσκήνιο ένας ποδοσφαιριστής, που αρκετοί είχαν ξεχάσει: ο νεαρός Σταφυλίδης. Εκανε μπαμ με τις Ελπίδες, στους μεγάλους δεν διαπρέπει ακριβώς, αλλά επειδή το αριστερό πόδι είναι δυσεύρετο, ορισμένοι τον έχουν κατά νου.

Για την Κέρκυρα

Το πιο ωραίο μπορεί να το δούμε στο μέλλον: να πάει, δηλαδή, η Κέρκυρα στην ΕΕΑ και να ζητήσει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Ναι, στην ίδια επιτροπή που εισηγήθηκε τον υποβιβασμό της. Γίνονται αυτά; Μα, στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αν και ορισμένα από τα στελέχη της επιτροπής δεν διανοούνται ούτε να το φανταστούν. Και με την ευκαιρία: υπήρξε ή όχι μέλος της ΕΕΑ που μίλησε για παύση εργασιών τις αμέσως προσεχείς ημέρες; Μάλλον θα ξεχνά ότι μέχρι την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν πάρει τα απαιτούμενα έγγραφα. Σε κανονικές συνθήκες, μιλάμε…

Θέλει ενίσχυση

Ενα ένα αποχωρούν τα βαριά συμβόλαια στον ΠΑΟΚ. Για το καλό της ομάδας (και όχι μόνο) ας μην κοστίσει αυτό στα ευρωπαϊκά ραντεβού, όπου όπως και να ‘χει διακυβεύονται πολλά. Ωστόσο, όταν σπάει κάποιος τις συμβάσεις με παίκτες τύπου Ρατς και Νομπόα, δηλαδή με άσους που κοστίζουν πολλά, εξοικονομεί χρήματα. Και όχι μόνο πρέπει να καλύψει τα κενά, αλλά και να κάνει μεταγραφές. Οπως συμβαίνει πάντα με τις πωλήσεις, με σιγουριά θα κριθούν από τους ποδοσφαιριστές που θα έρθουν. Από τις αγορές και τα χρήματα που θα δαπανηθούν. Τόσο απλά.

Πλατινί

Ανακοινώθηκε χθες η αναμενόμενη υποψηφιότητα του Γάλλου για την προεδρία της FIFA. Ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις; Ο Αλ Μπιν αλ Χουσεΐν, πρίγκιπας της Ιορδανίας που είχε ηττηθεί στις τελευταίες εκλογές από τον Μπλάτερ και λογικά θα ήθελε αλλαγή, είπε ότι η απόφαση του Πλατινί δεν είναι θετική και το ποδόσφαιρο χρειάζεται κάτι καλύτερο. Συμπέρασμα: τα μαχαίρια βγαίνουν ενόψει της τελικής αναμέτρησης.