Σε ένα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις και ανατροπές, ο Παναθηναϊκός νίκησε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την Κλαμπ Μπριζ με 2-1, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο στο Champions League και απέκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Βέλγιο την άλλη Τετάρτη (5/8).

Το παιχνίδι μπορεί να άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, αλλά η σωστή διαχείριση που έγινε τόσο από τους παίκτες όσο και από τον Γιάννη Αναστασίου, βοήθησε στην ανατροπή και τη σπουδαία νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Εμπομπό στο 10΄, ο Μπεργκ έχασε πέναλτι στο 34΄ (απέκρουσε ο Μπρουζίς) αλλά ισοφάρισε στο 37΄ με κεφαλιά και ο Καρέλης, με νέο πέναλτι στο 66΄, διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Από το 43΄ οι Πράσινοι έπαιζαν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής (με απευθείας κόκκινη) του Σάντσεθ. Ο Ρώσος διαιτητής, Μπερζορόντοφ, αρχικά έδειξε κίτρινη κάρτα στον Σάντσεθ, αλλά έπειτα από συνεννόηση με τον βοηθό του την έκανε κόκκινη.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Βέμερ, Πράνιτς, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46′ Λαγός), Νίνης (46′ Τριανταφυλλόπουλος) , Μπεργκ, Καρέλης (74′ Λουντ)

Κλαμπ Μπριζ (Πρεντόμ): Μπρουσέζ, Ντε Φο (80′ Κουλς), Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μέχελε, Εμπομπό (72′ Ντε Σουτέρ), Σίμονς, Βάσκεθ (59΄Ιζκέρο), Βάνακεν, Βόρμερ, Ντιαμπί