Ωσάν τόπο αιώνιας τιμωρίας των αμαρτωλών του ποδοσφαίρου μοιάζουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Η ποδοσφαιροποίηση της ανταλλαγής τελεσιγράφων με ατάκες όπως «η μπάλα είναι τώρα στο δικό τους γήπεδο», που επανέλαβε μετά το δημοψήφισμα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάγερ, με προδιαθέτει να δω την αναμέτρηση των δύο πλευρών ως ένα ποδοσφαιρικό ντέρμπι με λατινοαμερικανικά χαρακτηριστικά. Πολύ «ξύλο», αντιαθλητικά χτυπήματα, απειλές, αλλά λίγα γκολ.

Η Ελλάδα αγωνίζεται με σύστημα 1-4-4-1, το γνωστό κατενάτσιο, που σημαίνει «αμπαρωμένη πόρτα» για ευνόητους λόγους.

Οι θεσμοί αντίθετα αρέσκονται στο τίκι τάκα που έχουν διδαχτεί από τη Μασία των Βρυξελλών με στόχο να στραγγαλίσουν τον αντίπαλο τους με τις πολλές εναλλαγές της μπάλας. Ο Δραγασάκης σε ρόλο Πίρλο έχει αναλάβει ρόλο συντονιστή στη Γαλανόλευκη, αλλά οι μπαλιές του σπαταλήθηκαν από τον Ελληνα Μπαλοτέλι, τον φίλερι Γιάνη Βαρουφάκη που αντικαταστάθηκε. Ο Νίκος Παππάς έχει αναλάβει τη νευραλγική θέση του λίμπερο, ωστόσο έχοντας απέναντί του τους αέρινους Ντεϊσελμπλούμ,Τουσκ και Ντράγκι δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στον ρόλο του.

Την εστία υπερασπίζεται ο δημεγέρτης Αλέξης Τσίπρας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που καλείται να αποτρέψει είναι ο Γκερντ Μίλερ της πολιτικής, ο δύσθυμος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ευτυχώς για την Ελλάδα, τα εξαπτέρυγά του, οι βερμπαλιστές Ολαντ και Ρέντσι, δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ακολουθούν φαβιανική τακτική. Το ματς έχει πάει ήδη στην παράταση.