Με το καλημέρα άρχισαν τα προβλήματα για τον Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος είδε σε ανύποπτη στιγμή ένα από τα πιο βασικά ατού της νέας ομάδας του, τον Στέφανο Αθανασιάδη, να τραυματίζεται και, όπως δείχνουν τα πράγματα, να χάνει στη συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας.

Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος στο πρώτο φιλικό της ομάδας του στην Ολλανδία με αντίπαλο την Κουτ Αζούρ, τραυματίστηκε στο πρώτο πεντάλεπτο και αποχώρησε.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχει υποστεί κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού από την κόντρα που του έβαλε αντίπαλος πάνω στη φάση και έτσι εκφράζονται οι φόβοι ότι θα μείνει εκτός κάθε δραστηριότητας για σχεδόν ένα μήνα.

Ο Αθανασιάδης θα χάσει τους δύο πρώτους αγώνες του ΠΑΟΚ για τη β’ προκριματική φάση του Europa League στις 16 και 23 Ιουλίου, και τα κατά πάσα πιθανότητα δύο ματς της γ’ φάσης, εφόσον προκριθεί, που θα διεξαχθούν στις 29-30 Ιουλίου και 6-7 Αυγούστου.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 την Κουτ Αζούρ, με γκολ των Σαλπιγγίδη, Σαββίδη και Μάρτενς, ενώ είχε και τέσσερα δοκάρια με τους Σαλπιγγίδη, Περέιρα, Μάρτενς και Λούκας.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Γλύκος (61΄ Μελίσσας), Βίτορ (61΄ Σκόνδρας), Κόστα (61΄ Χαρίσης), Τζαβέλλας (61΄ Πουγγουρας), Μυστακίδης (61΄ Λουκας), Κίτσιου (61΄ Σαββίδης), Μαντούρο (61΄ Κάτσε), Γκολάσα (61΄ Μάρτενς), Πέλκας, Αθανασιάδης (10′ Σαλπιγγίδης, 70΄ Μυστακίδης), Περέιρα (61΄ Κοροβέσης)