Ο Γιενς Βέμερ αποτελεί την τρίτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού στην καλοκαιρινή περίοδο, μετά τους Νίκο Καλτσά και Ρόμπιν Λουντ.

Ο γερμανός δεξιός μπακ πέρασε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι η τελική επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές για να κλείσει και το τυπικό μέρος της υπόθεσης, όπως κι έγινε, με την υπογραφή τριετούς συμβολαίου από την πλευρά του 30χρονου πρώην παίκτη της Πάντερμπορν.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Βέμερ δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη μεταγραφή του στο «τριφύλλι», ενώ από τα λόγια του δεν… ξέχασε το Μάρκους Μινχ.

«Ήρθα για να παίξω και να κατακτήσω τίτλους. Και φυσικά για να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Αισθάνομαι καλά και είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που ανήκω στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και νιώθω πανέτοιμος. Είναι μία καινούργια εμπειρία για μένα και θα δούμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε για να τα πάμε καλά», είπε αρχικά ο πρώην παίκτης της Πάντερμπορν, ο οποίος στο μήνυμά του προς τον κόσμο ανέφερε: «Ελπίζω να είναι μαζί μας και να μας υποστηρίζει».

Σε ερώτηση που του έγινε για το Μάρκους Μινχ είπε: « Ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής και αν μπορώ και εγώ να του μοιάσω λίγο θα είναι όλα καλά».