Το όνομα του επόμενου προέδρου της FIFA θα γίνει γνωστό αργά το απόγευμα της Παρασκευής στη Ζυρίχη, με την επιλογή των εκλεκτόρων να γίνεται ανάμεσα στον νυν πρόεδρο, Σεπ Μπλάτερ και τον Ιορδανό πρίγκιπα, Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν. Οι εργασίες του 65ου συνεδρίου της FIFA ξεκίνησαν το πρωί και ο Μπλάτερ, αφού δύο διαδηλωτές «εισέβαλαν» στο χώρο του συνεδρίου και φώναξαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο:

«Εχουμε δείξει σε όλο τον κόσμο πως ξέρουμε να διοικούμε τη FIFA και όλοι μαζί θα παλέψουμε κατά της διαφθοράς. Μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο, αλλά σήμερα όλοι μαζί πρέπει να αποφασίσουμε το κοινό μέτωπο για την επίλυση όλων των προβλημάτων. Το σημαντικό είναι να προχωρήσουμε μπροστά και έχοντας πάντα στο μυαλό μας τη διαφάνεια.

Η FIFA πρέπει να πολεμήσει τη διαφθορά, τα στημένα παιχνίδια, το ρατσισμό και όλες τις διακρίσεις, που μας πληγώνουν όλους. Ας δείξουμε στον κόσμο πως ξέρουμε να στεκόμαστε όρθιοι και όλοι μαζί να λύσουμε τα προβλήματα μας», τόνισε ο Ελβετός παράγοντας, ο οποίος παραμένει στο επίκεντρο της κριτικής των διεθνών ΜΜΕ για τα σκάνδαλα διαφθοράς.

Η εκλογή γίνεται με μυστική ψηφοφορία και κάθε ομοσπονδία έχει μία ψήφο. Οι 209 ομοσπονδίες – μέλη της FIFA «χωρίζονται» ως εξής: UEFA (Ευρώπη) 53, CAF (Αφρική) 54, AFC (Ασία) 46, CONCACAF (Βόρεια Αμερική, Κεντρική και Καραϊβική) 35, OFC (Ωκεανία) 11, CONMEBOL (Νότια Αμερική ) 10. Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο ο υποψήφιος θα πρέπει να συλλέξει τα δύο τρίτα των ψήφων (140).