Με ασθενοφόρο βγήκε από τη φυλακή στο Τρινιντάντ, ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA Τζακ Γουόρνερ, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο οποίος χθες αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Ο Γουόρνερ κατηγορείται για δωροδοκία στο πλαίσιο του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που ξέσπασε στους κόλπους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Γουόρνερ, ένας από τους πάλαι ποτέ ισχυρούς ανθρώπους της FIFA είναι μεταξύ των 9 αξιωματούχων της FIFA και 5 στελεχών που κατηγορούνται από τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ για ένα κύκλωμα διαφθοράς από το οποίο είχαν περάσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες. Είχε παραδοθεί την Τετάρτη στις αρχές μετά από αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοσή του.

Οι εισαγγελείς τον κατηγορούν για δωροδοκία ύψους 10 εκατ. δολαρίων από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής για να αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Ήδη του έχουν απαγγελθεί 12 κατηγορίες μεταξύ των οποίων για εκβιασμό και δωροδοκία.

Ο Γουόρνερ δήλωσε αθώος και υποστήριξε ότι έχει εγκαταλείψει τις δραστηριότητές του σε ό,τι αφορά στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 4 χρόνια.