Στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός προκρίθηκε ο Θανάσης Κοκκινάκης, όμως, ο επόμενος αντίπαλος θα είναι αρκετά δύσκολος, καθώς πρόκειται να αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ο ομογενής τενίστας από την Αυστραλία (Νο 84 στην παγκόσμια κατάταξη) αντιμετώπισε τον συμπατριώτη του, Μπέρναρντ Τόμιτς (Νο 27 στο κυρίως ταμπλό), και έχασε τα πρώτα δύο σετ με 6-3, 6-3, ωστόσο νίκησε τα επόμενα τρία με 6-3, 6-4, 8-6 και πήρε το «εισιτήριο» για τους «32» της διοργάνωσης.

Εκεί ο Κοκκινάκης θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο σταρ και νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς αυτός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ζιλ Μίλερ από το Λουξεμβούργο (Νο 55 στον κόσμο) με 6-1, 6-4, 6-4.

Ο Άντι Μάρεϊ θα είναι ο αντίπαλος του Νικ Κύργιου στον τρίτο γύρο του απλού στο Ρολάν Γκαρός.

Ο Σκωτσέζος τενίστας, ο οποίος είναι Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη και στο κυρίως ταμπλό, νίκησε σήμερα στο πλαίσιο του δευτέρου γύρου τον Πορτογάλο Ζοάο Σόουζα (Νο 44 στον κόσμο) με 6-2, 4-6, 6-4, 6-1 και πήρε το «εισιτήριο» για τη φάση των «32» του φημισμένου τουρνουά τένις.

Εκεί ο Μάρεϊ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κύργιο, με τον ομογενή από την Αυστραλία να είναι Νο 29 στο κυρίως ταμπλό και Νο 30 στην παγκόσμια κατάταξη.