«Χάσαμε την εμπιστοσύνη που είχαμε και πρέπει να την ξανακερδίσουμε, ξεκινώντας από αύριο», ήταν το μήνυμα του Σεπ Μπλάτερ από την ομιλία του στην έναρξη του του κογκρέσου της FIFA στη Ζυρίχη, όπου την Παρασκευή αναμένεται να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ομοσπονδίας.

«Είναι μια μη αναμενόμενη και δύσκολη στιγμή για τη FIFA. Τα γεγονότα αυτά έφεραν ντροπή και εξευτελισμό στο ποδόσφαιρο, καθώς και ανάγκη για αλλαγή», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν μπορούμε να προσέχουμε τους πάντες όλη την ώρα και άμα κάποιος θέλει να σφάλει θα προσπαθήσει να το κρύψει. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σιγουρευτούμε πως το ποδόσφαιρο λειτουργεί σωστά και ηθικά».

Ενώ κλείνοντας είπε: «Χάσαμε την εμπιστοσύνη που είχαμε και πρέπει να την ξανακερδίσουμε, ξεκινώντας από αύριο».

Ο Μισέλ Πλατινί δήλωσε την Παρασκευή ότι ζήτησε από τον Σεπ Μπλάτερ «να παραιτηθεί» από την προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (FIFA), στη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι πρόεδροι των συνομοσπονδιών-μελών της FIFA, μια ημέρα πριν από τις προεδρικές αρχαιρεσίες στη Ζυρίχη (είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή 29/5).

«Του ζήτησα να παραιτηθεί, ως εδώ και μη παρέκει. Ο Σεπ Μπλάτερ με άκουσε, αλλά μου είπε: «είναι πολύ αργά»» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της UEFA.

Παράλληλα, ο Πλατινί τόνισε ότι η πλειοψηφία των ομοσπονδιών-μελών της UEFA θα ψηφίσει τον Πρίγκιπα της Ιορδανίας, Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν ως τον επόμενο πρόεδρο της FIFA.

«Είμαι ο πρώτος ο οποίος έχω αηδιάσει με αυτά που συμβαίνουν. Σήμερα είχαμε μια συνάντηση ανάμεσα στις 54 Ομοσπονδίες της UEFA, ώστε να προετοιμαστούμε για το συμβούλιο της FIFA. Αύριο, όπου είναι οι εκλογές, μία μεγάλη ομάδα Ομοσπονδιών προτίθεται να ψηφίσει τον Πρίγκιπα Άλ.Αρκετοί πλέον δεν θέλουν να παραμείνουν μέλη όπως είναι η FIFA. Θα τα δούμε όλα αυτά, μαζί με όλους τους γενικούς γραμματείς, όπου θα συναντηθούμε στο Βερολίνο για τον τελικό του Champions League.Έχουμε 8 μέρες μπροστά μας», είπε.

Για την περίπτωση που είναι πάλι πρόεδρος ο Μπλάτερ, απάντησε: «Πιστεύω πως αν η FIFA δεν είναι σε θέση να κάνει μόνη της αλλαγές, θα τις κάνει το FBI για αυτήν. Η Ευρώπη δεν κινδυνεύει να χάσει κάποια θέση για το Μουντιάλ. Έχω ρητή εντολή από τις Ομοσπονδίες μέλη της UEFA να μην κάνω πίσω σε αυτή την κόκκινη γραμμή».