Η Σεβίλλη έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τα τέσσερα τρόπαια στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Ουνάι Εμερι νίκησε στον τελικό της Βαρσοβίας την ουκρανική Ντνίπρο με 3-2 και μαζί με τον τίτλο, εξασφάλισε και το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σεβίλλη είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2006,2007 και 2014.

Πρωταγωνιστής του τελικού, ο κολομβιανός επιθετικός της Σεβίλλης, Κάρλος Μπάκα, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ.

Σε ένα «χορταστικό» α’ μέρος, οι δύο ομάδες απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, σημειώθηκαν τέσσερα γκολ ενώ οι δύο τερματοφύλακες είχαν από μία εξαιρετική επέμβαση.

Στο 6’ η Ντνίπρο προηγήθηκε με κεφαλιά του Κάλινιτς. Στο 20’ ο Ρέγες είχε δυνατό σουτ λίγο άουτ, ενώ στο 24’ ο Μπόικο έκανε εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Κριχόβιακ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης νίκησε τον τερματοφύλακα της Ντνίπρο ισοφαρίζοντας. Η ισπανική ομάδα έκανε την ανατροπή στο 31’ με τον Μπάκα ύστερα από εξαιρετική πάσα του Ρέγες στον κενό χώρο.

Στο 37’ ήταν η σειρά του Ρίκο να εξουδετερώσει εντυπωσιακά σουτ του Κονοπλιάνκα. Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου η ουκρανική ομάδα ισοφάρισε με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ροτάν.

Αντίθετα στο β’ μέρος οι ομάδες έπαιξαν πιο συντηρητικά με αποτέλεσμα να έχουμε λίγες φάσεις. Η Σεβίλλη πάντως είχε τον έλεγχο και κατάφερε στο 73’ να πετύχει τρίτο γκολ. Σκόρερ ξανά ο Μπάκα ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ασίστ του Βιτόλο. Η ισπανική ομάδα βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 79’ όταν ο Μπόικο έδιωξε τη μπάλα σε κεφαλιά του Μπάκα.

Να σημειώσουμε ότι η Ντνίπρο τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς στο 87’ αποχώρησε με φορείο ο Ματέους ο οποίος ξαφνικά λιποθύμησε. Όπως φάνηκε από το βίντεο, ο Ματέους ενδεχομένως να ζαλίστηκε από χτύπημα του Τρεμουλινάς στο κεφάλι σε εναέρια μονομαχία τους.

Ντνίπρο: Μπόικο, Ντόουγκλας, Φεντέτσκι, Κάνκαβα (85’) Σακόβ), Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φέντορτσουκ (68’ Μπεζούς), Ροτάν, Κάλινιτς (77’ Σελέζνιοβ), Κονοπλιάνκα, Ματέους.

Σεβίλλη: Ρίκο, Τρεμουλινάς, Καρίσο, Κολοτζιέτσακ, Κριχόβιακ, Ρέγες (58’ Κόκε), Μπανέγα (87’Ιμπόρα), Βιτόλο, Αλέις Βιδάλ, Μπιά, Μπάκα (81’ Γκαμεϊρό).